Тя пее от дете и е влюбена в българския фолклор.

...
Тя пее от дете и е влюбена в българския фолклор.
Коментари Харесай

Певицата DIA: "Фолклорът е модерен. Модерен е!"


Тя пее от дете и е влюбена в българския фолклор. Страстта й проличава в музиката, която прави и която към този момент е спечелила сърцата на доста хора.

Нейният глас ни припомня за магията на, също и за традициите ни, които не са забравени. Тя дава живот на националната ария , като я композира с хитова електронна музика, а някои нейни планове към този момент са покорявали музикалните ранглисти.

Снимка: Евгений Милов


Представяме ви DIA – певицата, чиято музика носи етно заряд и ни кара да се гордеем с наследството, което имаме.

Можем да забележим младата изпълнителка в ролята й на фея, която омагьосва, само че тя към този момент е определяна като „ богиня от другата страна на Европа “.

Снимка: Евгений Милов


DIA е специфичната героиня в епизод 31 на цифровата поредност „ Жените на България “. Зад креативния псевдоним на певицата няма да открием някаква специфична история. Той просто е хубав и звучи добре. Както ни звучи и гласът й, който можем да слушаме всеки ден по Radio Fresh!, където младата звезда е водеща на предаването „ Абсолютно Fresh ”.

Тя е единствено на 24 и към този момент се радва на доста триумфи. DIA пее от напълно дребна и едвам на 4-годишна възраст излиза на сцената на зала 1 на НДК като част от вокална група. Още като дете записва уроци по поп и пеене, по тази причина и не е изненада, че пътят й я води към музикалното учебно заведение в София. Там открива и развива любовта си към фолклора и схваща, че текстовете, писани преди десетилетия, засягат чисто човешките проблеми, с които се сблъскваме и през днешния ден.

„ Слушах доста електронна музика, хаус, ров, дъбстеп – един път си пуснах у дома, зяпах национална ария се получи нещо ужасно. Казах си, че това е моето нещо “, спомня си DIA.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР