Тя отдавна е една от най-удивителните забележителности в света, но

...
Тя отдавна е една от най-удивителните забележителности в света, но
Коментари Харесай

Великата китайска стена се топи – крадат тухли и ги продават

Тя от дълго време е една от най-удивителните забележителности в света, само че Великата китайска стена може и да не е тук постоянно.
Почти една трета от внушителната сграда, която била стартирана през 3 век прочие н.е. е била унищожена от неналичието на отбрана от човешки и естествени фактори. Поне съгласно материал в китайския вестник, Beijing Times.
В публикацията се споделя, че стената, която постоянно се появява в описите за модерни чудеса на света, бива разрушавана от редица фактори.
Бедни поданици от близкото населено място Лулон в северната провинция Хъбей употребяват тухли от стената, с цел да си строят къщи, а други поданици продават плочи гравирани в китайски яроглифи за към 5 евро на парче.
Често се слагат и послания по стената.
Според китайските закони – хора, които крадат тухли от стената, могат да бъдат санкционирани до 5000 юана, китайска валута или към 700 евро.
Въпреки това няма специфична организация, която да ползва законите в действие. Нарушения могат да бъдат докладвани на висши управляващи, само че е мъчно случаите да бъдат позволени, когато са на границата сред две провинции.
Проучването на историческата околност набира известност и води насам повече туристи, в сравнение с мястото може да побере, което нанася спомагателни вреди, оповестяват медии.
Въпреки че тази сграда не е била в началото една дълга стена, а няколко по-малки такива, свързани дружно, има елементи които са се разпаднали още веднъж. Изчислява се, че дължината ѝ сега е сред 9000 и 20 000 км, според от това дали са включени изчезналите сектори.
Близо 4000 км от стената са били издигнати при династията Мин през 1368-1644 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР