Тя оглавява Върховна административна прокуратура. Идеята е, политиката на институцията,

...
Тя оглавява Върховна административна прокуратура. Идеята е, политиката на институцията,
Коментари Харесай

Задкулисието с план! Двама се спрягат да заместят Гешев , ако хвърли оставка

Тя оглавява Върховна административна прокуратура. Идеята е, политиката на институцията, даже да се наложат рокади за туширане на публичното напрежение, да не се трансформира за нищо на света и политиката за отбрана на предходната власт да продължи.

Това научи Фрог нюз от източници в Съдебната палата. Предполага се, че в случай че се стигне до едно от двете оферти - Сарафов или Пиронева, този Висш съдебен съвет няма да сътвори проблем по време на избора.

Напоследъ к Борислав Сарафов, чийто мандат като началник на Националното разследване изтича тази година , усили медийните си изяви. След дълго неявяване от екрана, той се появи в отбрана на прокуратурата по време на абсурда, обвързван с разпита на очевидеца по делото за грабежа на Автомагистрала „ Хемус “. Името му даже се спрягаше за възможен претендент за основен прокурор преди Гешев да бъде повдигнат. Борислав Сарафов се свързва в медиите с това, че е „ отървал “ кожата от каузи за засегнатост.

Такива бяха заведени против него от двама души – проверяващ служител на реда от ГДБОП и следовател от Национална следствена служба. През 2019 година прокуратурата „ почисти “ името му, откакто ревизира финансовото положение на семейството. Повод за проверката се оказаха сигнали за необяснимо благосъстояние на сина на Сарафов- парцели на високи цени, добити през 2018-2019 година. Според „ Биволъ “ 21-годишният Боби Бориславов се е оказал горделив собственик на жилища за 540 000 лв.. Пазарната им цена, написа изданието, е най-малко 800 000 лв.. Тогавашният основен прокурор Сотир Цацаров назначи инспекция, която сподели, че всичко е в реда на нещата.

Борислав Сарафов

.

Интересни обстоятелства има и към другия човек, който се спряга за правоприемник на Гешев – Десислава Пиронева. Тя се „ прочу “ в юридическата общественост с делото за връщането на открадната през 1992 година кола на комунистическия водач Георги Димитров, която се намира в музей в Чикаго.

Припомняме ви, че Пиронева бе един от номинираните магистрати за европейската прокуратура. Според чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи, тя е приключила Академията на Министерство на вътрешните работи и задочно право в Благоевград. Започва в Първо РУП в София като проверяващ служител на реда и става изключително близка с един от шефовете на престъпна полиция. Ченгетата прецизират, че тогава научили, че сестрата на Пиронева живее със сина на Константин Пенчев-бивш началник на Върховния административен съд и омбудсман.

След като изкарала 3-4 години в районното, Пиронева се цанила за прокурор в Петрич. После се преместила в Сливница и най-после акустирала в София. Според източниците ни, тя същински възмутил сътрудниците си, откакто станала създател на пособие за проверяващи служители на реда. „ Тя няма кой знае какъв опит в тази посока. Помагалото е доста противоречиво и даже новозавършил правист може да да го нападна с причини “, обясниха те.

Всъщност точно Пиронева „ оневини “ Цветан Цветанов при започване на 2018 г по сигнала на БОЕЦ за това, че страната ни е наказана неведнъж в Страсбург за полицейски акции, станали по времето, когато той бе началник на Министерство на вътрешните работи. Делото, което водеше тя против шефа на Българска телеграфна агенция Максим Минчев, към този момент мъртвец, бе прекъснато от съда. То бе обвързвано с неизгодни контракти за доставка на минерална вода за потребностите на организацията.

Десислава Пиронева

.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР