Тя обича да учи, да изследва проблеми в науката, а

...
Тя обича да учи, да изследва проблеми в науката, а
Коментари Харесай

проф. Миглена Темелкова: Когато станах ректор, знаех каква цена ще платя


Тя обича да учи, да изследва проблеми в науката , а през далечната 1999 година е предизвикана от концепцията, че българското висше обучение се нуждае от фрагменти, които имат отношение към знанието и се стремят към смяна на заложените стандарти в системата.

Така стартира нейният път , в който гради извънредно сполучлива академична кариера. Казва, че увлича незабелязано и се трансформира в предопределение.

Снимка: Евгений Милов
В цифровата поредност ни гостува проф. доктор Миглена Темелкова, първата жена ректор в историята на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.


За по-малко от четири години тя и целият й екип съумяват да наложат името на учебното заведение и да го трансфорат в новаторско и друго на просветителния пазар.

Всичко стартира с любовта към. По специалност нашата героиня е финансист и правист. Тя е и единственият в България сертифициран обучител по няколко немски методики за създаване на водачи, а от 2017 година образова по лична методика Smart Leadership.
Снимка: Евгений Милов

Годината е 2019-та, когато е определена за ректор на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи , а встъпването й в служба върви с голямата отговорност, която ще носи занапред.

„ Когато имаш на плещите си държавна институция, която би трябвало да построява имидж и да се постанова на просветителния пазар, би трябвало да съумееш да покажеш нейната уникалност на бял свят “, споделя проф. Темелкова.
Снимка: Евгений Милов

Работата й във висшето е интензивна и това, за което съжалява най-вече, е, че административните й задължения я лишават от удоволствието да преподава на студентите , към които е извънредно привързана.

Споделя, че срещите с тях я зареждат и обогатяват. Общуването й липсва най-вече, само че макар че е ректор, тя не е прекратила връзка с тях.

Това е преимуществото на дребното висше учебно заведение – без значение какъв проблем има, той постоянно може да й изпрати имейл или да почука на вратата на кабинета й . И тя няма да отпрати никого, ще отговори персонално на всяко известие, тъй като общността в учебно заведение е едно огромно семейство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР