Тя обича да бъде сравнявана с Маргарет Тачър и подкрепя

...
Тя обича да бъде сравнявана с Маргарет Тачър и подкрепя
Коментари Харесай

Следващият премиер на Великобритания: Коя е Лиз Тръс?


Тя обича да бъде сравнявана с Маргарет Тачър и поддържа абсолютно Борис Джонсън: Лиз Тръс бе определена за идващия водач на консервативната партия на Англия, който ще заеме и премиерския пост.

През 2011 година петима депутати консерватори, преди малко определени в Долната камара на Народното събрание, разгласиха едно удивително четиво: консервативна стратегия за. Сред създателите тогава беше и Лиз Тръс, която след това стана външен министър. На 5 септември тя беше определена за водач на партията, който ще заеме и премиерския пост.
Редакцията предлага
В този документ създателите му се застъпват за свободния пазар и за едно меритократично общество. Те упорстват още Англия да се освободи от оковите на Европейски Съюз, а налозите да бъдат понижени. Почти същото чухме през последните дни и от Лиз Тръс на нейни обществени прояви: " Имаме най-високите налози от 70 години насам. А когато налозите са прекомерно високи, понижават постъпленията в държавния бюджет, тъй като фирмите не влагат, не се основават нови компании, а хората не желаят да работят, в случай че не са задоволително подтиквани ", съобщи тя. 

Спомени за Тачър

Тази обосновка звучи като шепот от предишното. Лична отговорност, старание, по-ниски налози, колкото се може по-малко страна: всичко това Англия към този момент го е преживявала при ръководството на Маргарет Тачър от 1979 до 1990 година, която приватизираше държавни компании, бореше се против профсъюзите и намаляваше налозите.

Това беше политика, ориентирана към притежателите на жилища и всички, които имаха опция да си купуват акции, с цел да подсигурят старините си. Лиз Тръс доста желае да бъде сравнявана с Маргарет Тачър: появява се със сходни тоалети и театралничи от английски танк в Прибалтика - както преди десетилетия самата Тачър в германския Херфорд.

Прилики и разлики

Сваляне на налозите непременно и увеличение на държавните отговорности - тази икономическа политика в действителност въобще не приляга на Тачър, която водеше политика на ниска задлъжнялост на страната. 

Свалянето на налозите може да докара до съществени проблеми, включително до обществено напрежение. Англия върви към криза, инфлацията достигна двуцифрено число,, а занапред може да става още по-лошо. Ако Тръс бъде принудена да одобри спомагателни ограничения, с цел да облекчи семействата, това ще значи нови отговорности, които пък на собствен ред в допълнение ще помпат инфлацията. 

Лиз Тръс надви над някогашния финансов министър Риши Сунак.

Въпреки това предизборните ѝ обещания се възприемат добре от аудиторията. По думите ѝ доста хора във Англия не биха работили, в случай че имат подобен избор, и по тази причина би трябвало да бъдат накарани да работят. Когато Тръс декларира, че обществените заплащания, които спрямо да вземем за пример Германия така и така са много ниски, би трябвало да бъдат в допълнение орязани, аудиторията реагира с бурни ръкопляскания. 

Вярна на стила на Джонсън

По отношение на политиката към мигрантите Тръс поддържа проължаването на досегашния курс, включително бежанците, прекосяващи Ламанша с лодки,. Лондон желае да ограничи действието на Европейската спогодба за правата на индивида, от която обаче страната към момента е част. Така Европейският съд към този момент няма да може да стопира екстрадициите от Острова. Англия беше един от основателите на тази спогодба след Втората международна война. 

Накратко: доста от нещата, които в този момент чуваме от Лиз Тръс,. Миналата седмица тя сподели в Белфаст, че Джонсън се е показал ослепително като министър председател, което беше признато доста добре от тамошните консерватори. Тръс упорства, че медиите са отговорни за оставката на Джонсън. А парламентарната комисия, която проверява дали Джонсън е излъгал в Долната камара за аферата " Партигейт ", трябвало да бъде разпусната. 

През последните няколко седмици стана ясно: Лиз Тръс употребява консервативния облик на Маргарет Тачър, само че подправен с доста повече популизъм. Тази тактика очевидно се оказа сполучлива и ѝ обезпечи победа над конкурента ѝ Риши Сунак.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР