Тя може да се промени в зависимост от ситуацията и

...
Тя може да се промени в зависимост от ситуацията и
Коментари Харесай

Цяла Европа Изтръпна След Смразяващото Послание, Което Току-Що Дойде От Иран!

Тя може да се промени според от обстановката и държанието на едни или други (страни) ", посочи военачалник Салами, който е вторият по значимост пълководец в Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война.

Салами напомни, че настоящата военна теория на Иран планува иранските ракети да са с оптимален обхват от 2000 километра.

Секретарят на иранския Съвет за национална сигурност адмирал Али Шамхани сподели във вторник, че Техеран няма никакво предпочитание да усилва обсега на ракетите си, само че е кадърен да го направи, напомня Франс прес.

Въпросът за иранските ракети предизвика противоречие сред Техеран и Запада.

Приетата през 2015 година резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации приканва Иран " да не прави действия, свързани с балистични ракети, конструирани, с цел да носят нуклеарни бойни глави ".

Текстът е предмет на разнообразни тълкования от Иран и западните страни.

Техеран твърди, че няма желание да основава нуклеарно оръжие и че ракетните му стратегии не нарушават резолюцията на Организация на обединените нации, защото са с чисто защитна цел.

Иран постоянно организира тествания на балистични или галактически ракети, които някои западни страни дефинират като провокация.

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан заплаши в края на предишния месец Иран със наказания, в случай че не се откаже от производството на ракети.

Техеран разгласи през вчерашния ден, че е направил сполучливо тестване на нова крилата ракета с обхват 1350 километра.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР