Тя живя достойно през последните пет години от живота си,

...
Тя живя достойно през последните пет години от живота си,
Коментари Харесай

Трагични подробности за смъртта на Донка Стоянова: Мисис България сияела до последно, никой не разбрал, че...

Тя живя почтено през последните пет години от живота си, укривайки от хората това извънредно възприятие на неизбежност. Живя ги по метод, който може да бъде образец за всички останали дами с онкозаболяване. Никога да не прекланят глава пред диагнозата и макар нея да не демонстрират оттегляне от това, за което са призвани – да са красиви, спокойни, привлекателни, усмихнати. Нейното символ-верую беше: „ Да, да, имам рак на гърдата и ту той напредва, ту аз го задминавам, намерили сме метод да съжителстваме. Не му разрешавам да бъде по-важният от мене в тая връзка. “

Видяхме се с Донка Стоянова, нашата Мисис Универсал Бургас 2017 година ден преди Бъдни вечер в центъра на Бургас. Вървеше подръка с щастливия й брачен партньор. Както нормално прическата й беше изрядна, гримът и тоалетът също. Кожата й сияеше. Всъщност, това което я отличаваше най-много от всички останали дами – освен на нейната възраст, само че и много по-млади претендентки за хубавици, бе точно кадифената й кожа – на лицето, шията, ръцете.

За момент през главата ми мина мисълта, че несъмнено се е преборила и е отпратила своя „ съквартирант “ злокачественото си заболяване от тялото, въобще не стана въпрос за здравословното й положение. Тя завоюва купата преди няколко месеца и това й даваше правото да взе участие в интернационалния едноименен конкурс за хубост в категория за омъжени дами над 45 години. Смятах, че е изцяло здрава и ще се оправи.

Донка в действителност си отиде ненадейно - в нощта против 29 декември. Това описа покрусена от вестта Илияна Тодинова – уредник на състезанията за хубост в Бургас.

Тодинова посочи, че замисълът на тези надпревари за мисис не е първосигналното разбиране за хубавица. „ Лицата на Мисис Бургас “ имат разнообразни ориси. Всяка от участничките води своя вътрешна борба и има невероятна орис, специалност, занимание, не всеки път можем да извадим персоналната драма нескрито – това става единствено с позволение. Случаят с Донка беше тъкмо подобен. Тя позволи и искаше да се знае за онкологичното й заболяване, тя се беше трансформирала в действителен образец за подражателство. Беше с прелестен тънък темперамент, с висше обучение, недоумявам какви са били вътрешните подбуди на един от синовете й да напише толкоз необичайно обръщение след кончината й тази заран, евентуално става въпрос за неуредени взаимоотношения по родствена линия, сподели госпожа Тодинова.

Следващото, трето издание на състезанието за хубост, ще бъде през май 2018 година Засега не е ясно коя от подгласничките на 54-годишната Донка ще я замести в конкуренцията за Мисис Универсал Свят.

Източник: Флагман
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР