Тя инсценирала катастрофа, но по време на разследването е закована

...
Тя инсценирала катастрофа, но по време на разследването е закована
Коментари Харесай

Арест за секретарката на кметството в Габър, присвоила крупна сума заради хазарт

Тя инсценирала злополука, само че по време на следствието е закована от криминалистите

Арестуваха 32-годишната секретарка на кметския наместник в созополското село Габър на 20 юли. Тя е арестувана вследствие на взаимните полицейски дейности на чиновници от отдел “Криминална полиция ” при ОДМВР – Бургас, бранш “Лаборатория ” - Бургас към Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи и Районно ръководство – Созопол. Жената, която е от село Зидарово, заявила, че след претърпян пътен случай в сектора сред села Извор и Зидарово на 3 юли преди обед, се самозапалил употребеният от нея лек автомобил “Опел Корса ”, с бургаска регистрация, като изгорели голям брой служебни документи на кметство на село Габър, както и парична сума, събрана от поданици на селото и предопределена за закупуване на дърва за огрев, оповестиха от прецентъра на ОДМВР-Бургас.

При извършените голям брой процесуално-следствени дейности / огледи, претършуване и изземване, разпити на очевидци и др./ е установено, че 32-годишната жена присвоила сумата от 13 000 лв.. Установено е още, че за интервала от декември 2022 година до юли 2023 година дамата присвоила сумата от общо 4 699.95 лв. - дарения от жителите на селото за ремонт на локалната черква, съхранявани в железна каса в постройката на кметството, както и че посредством прекопирване на данни от непознат платежен инструмент / дебитна карта/, благосъстоятелност на кметския наместник на село Габър за интервала от януари 2023 година до юли 2023 година редовно осъществявала онлайн залагания в интернет уебсайт за хазарт, с което нанесла имотна щета в размер на 1 000 лв..

32-годишната жена е разпитана в качеството на обвинена, като направила цялостни признания. Намерени и конфискувани са част от паричните суми - предмет на закононарушенията. Работата по документиране на цялостната незаконна активност на 32-годишната жена продължава от чиновници на Районно ръководство - Созопол.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР