Тя има заразителна енергия и осанка. Няма зрител, който да

...
Тя има заразителна енергия и осанка. Няма зрител, който да
Коментари Харесай

„Моят цигански път“ – историята на първата дипломирана актриса от ромски произход

Тя има заразителна сила и външност. Няма фен, който да остане безучастен пред актьорските й превъплъщения. С лекост владее както драмата, по този начин и комедията. Тя е жена, която разчупва стандартите и не поставя живота си в рамки, с цел да реализира и на пръв взор невъзможното. Тя е Наталия Цекова – първата дипломирана актриса от ромски генезис, приключила НАТФИЗ.

„ Със сигурност това е моята сбъдната фантазия “, сподели Наталия в изявление за предаването „ Тази събота и неделя “ по bTV. „ И по натурален метод пътят ме докара до това да аплайвам в театралната академия. “

Твърди, че постоянно е била уверена в себе си и смела в своите решения, в никакъв случай не е имала терзания, че ще бъде отхвърлена от общността на артистите заради обстоятелството, че е от ромски генезис.

Снимка: bTV

Новината че Наталия е призната в театралната академия, е същинска изненада за нейните родители, които, макар всички компликации, застават зад избора на своята щерка.

„ Приеха го откакто аз доста настоях да се занимавам с спектакъл и с актьорска работа “, спомня си тя. „ Иначе няма родител, който да поддържа съгласно мен по този начин умерено това решение на детето си, тъй като е ясно, че по този начин в България е мъчно. “

Наталия Цекова е влезнала в академията в доста сложен миг за фамилията ѝ от финансова позиция. Въпреки това татко ѝ прави и невъзможното, с цел да може щерка му да следва фантазията си.

Снимка: bTV

За надарената Наталия актьорството е повече от специалност, то е предопределение. Зад всяка своя роля тя застава със лична идея.

Необикновената история на Наталия, същински казус в българския спектакъл, въодушевява режисьора и продуцент Вилма Карталска да я опише на публиката. Така се появява документалният филм " Моят цигански път ".



Година след премиерата филмът към този момент е обиколил голям брой фестивали по света и се радва на забележителен триумф, който нито Наталия, нито Вилма са очаквали. Защо историята превзема сърцата на публиката?

„ Това е една история, в която виждаш един човек, който се бори и който съумява в битката си и не се отхвърля. И това мисля, че е доста вдъхновяващо “, счита Вилма Карталска.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР