Тя има изключителен принос в областта на културата. Създател е

...
Тя има изключителен принос в областта на културата. Създател е
Коментари Харесай

Дълбок Поклон. България Загуби Един Уважаван Артист, Педагог И Общественик

Тя има извънреден принос в региона на културата. Създател е на балетна школа, куклен спектакъл и сценичен състав в общинския детски комплекс /бивш Пионерски дом/. Режисьор-постановчик, сценарист и актриса е в редица спектакли.

Тя е създател на Яворовата школа в Поморие и приготвя десетки рецитатори – носители на награди, грамоти, поощрения и други оценки. Дълги години е началник на групи за художествено слово, възпитавайки генерации от отлични артисти. Животът ѝ, предан напълно на предучилищното образование на децата и по едно и също време на театъра и художественото слово, отрежда нейното място измежду бележитите българки на нашето съвремие, които оставят трайни следи в публичния живот, написа Блиц.

Качествата й на ерудит, отличен възпитател, прелестен режисьор и актьор обогатяват галерията от духовни персони, носители на възрожденския пламък и блян. В йерархията на своите полезности Руска Митева слага преди всичко уважението към личността. Особено към личността у всяко дете. За нея децата са виталния тонус на живота й, в тях вижда бъдещето на България. Погребението ще се състои през днешния ден от 12.00 ч., в Гробищен парк – Поморие.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР