Тя идва след резултата на БСП в 10 МИР –

...
Тя идва след резултата на БСП в 10 МИР –
Коментари Харесай

Лидерът на БСП в Кюстендил подава оставка


Тя идва след резултата на Българска социалистическа партия в 10 МИР – за пръв път от десетилетия локалните социалисти не получават мандат

Областният координатор на Българска социалистическа партия в Кюстендил, някогашен служащ в службите за сигурност и досегашен банкер – Бойко Клечков, който изкара три, въпреки и къси, депутатски мандата, подава оставка. Това разгласи той на конференция през днешния ден в партийната централа, само че добави, че ще продължи да работи като редови член на партията, предава БНР.

Оставката идва след резултата на Българска социалистическа партия в 10 МИР – малко над 5 хиляди гласа и малко над 13% на вота на 2 април. За пръв път от десетилетия локалните социалисти не получават мандат.

Самата оставка обаче още не е реалност, следва процедура и разискване в клубовете и по организациите, разясни Клечков.

„ Тя би трябвало да бъде разисквана в общинските партийни организации. След това на регионалното заседание, което ще се организира може би в другата седмица или по другата, с цел да може въпреки всичко там да се прегледа отначало. И тогава към този момент мога да кажа дефинитивно какво е мнението на цялата партийна организация. Говоря за кюстендилската партийна организация. Досега подобен случай не е имало. Може би това ще бъде първият случай, в който ще се преглежда и оставка на ръководител на регионалния съвет на Българска социалистическа партия “, уточни той.

Коментарите в града са, че на Клечков просто не му се занимава повече с политика.

Прогнозите са Българска социалистическа партия да не се приготви добре за локалния избор наесен, няма и мощен претендент за градоначалник на Кюстендил, както и за съветници.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР