Тя идва неочаквано, а често знаците за това, че вече

...
Тя идва неочаквано, а често знаците за това, че вече
Коментари Харесай

Какво да правите, когато сте в депресия

Тя идва ненадейно, а постоянно знаците за това, че към този момент е част от живота ни, като че ли ни се изплъзват. Депресията – започваща с горест, потиснатост, честа промяна на настроенията и от време на време с възприятие за виновност, загуба на убеденост, съпровождана с яд и от време на време завършваща съдбовно.

Да се изправиш против нея е мъчно, само че не и невероятно. Всяка отрицателна смяна в настройката ви към живота заслужава вашето внимание.

Какво да вършиме, когато се чувствате депресирани?

Структурирайте
Поддържането на постоянен график предизвиква възприятието за непоклатимост, предсказуемост и поредност. Събуждайте се, лягайте си, хранете се, отивайте на работа едновременно (ако ви е възможно). Важно е да поддържате живота си спретнат.

Преразпределете огромните цели в по-малки
Когато сте депресирани има метод да се справите с всичките си задължения, като ги извършите по-леснодостъпни, изпълними. Разбийте огромните цели на по-малки такива. Не бива отговорностите ви да наподобяват като стръмна планина, която няма да можете да изкачите.

Поддържайте здравословна диета
Вие сте това, което ядете. Ако подхранвате тялото си, вие подхранвате мозъка си. Физическото здраве може да повлияе психологичното здраве и назад. Често хората в меланхолия прибягват до потреблението на нездравословни храни, алкохол, в редки случаи стопират да се хранят постоянно.

Ето за какво хранете се здравословно и консумирайте храни, които усъвършенстват настроението.

Водете си дневник
Когато се чувствате депресирани е доста значимо да дадете независимост на възприятията си. За някои воденето на дневник е ефикасен способ за надзор на мислите, възприятията. Купете си прекрасен бележник, ползвайте цветни маркери, листчета, избягайте от класическия образец за дневник. Така може да се родят и изобретателни хрумвания, които да са ви потребни в бъдеще.

Превърнете депресията в креативност
Има мощна връзка сред депресията и творчеството. Запишете се на курс по изобразяване, керамика, танци... или просто рисувайте вкъщи. Изразете вашите страсти посредством изкуството, ново занимание. Ще видите какъв брой по-добре ще се почувствате.

Останете в светлина
Изразът „ Ти си толкоз болен, като тайните си. “ се вписва добре в депресията. Депресията процъфтява в тъмното. Когато се изолирате от другите и запазите страстите си в загадка, по-лесно е вашата меланхолия да процъфтява. Прекъснете цикъла на тайните и бъдете почтени за това, което изпитвате.

Споделете с близки другари, родственици или потърсете помощ от експерт. Не е срамно да споделяш и да поискаш помощ. Също по този начин не се отделяйте от обществения живот, заниманията. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР