Тя и кандидатът за кмет на район Триадица от МК

...
Тя и кандидатът за кмет на район Триадица от МК
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Столична община се е оттеглила от ключови сфери като спорта, културата и духовността

Тя и претендентът за кмет на регион „ Триадица " от МК „ Българска социалистическа партия за България " Диана Тонова разговаряха с представители на Сдружение Футболен клуб „ Левски - Раковски " за бъдещето на детския спорт

Столична община се е отдръпнала от основни сфери като спорта, културата и духовността, а от ден на ден деца имат здравословни проблеми и са обездвижени. Тази позиция изрази претендентът за кмет на столицата от МК „ Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова на среща със Станислав Ангелов - Пелето, представители на Сдружение Футболен клуб „ Левски - Раковски " и деца от спортния клуб на едноименния столичен стадион. В срещата взе присъединяване и претендентът за кмет на регион „ Триадица " Диана Тонова.

Не може София да е отличена с купата „ Европейска столица на спорта " за 2024 година, а да не се отделят съвсем никакви средства за спорт, разяснява Ваня Григорова.

В България има общини, които отделят по 7-8% от бюджета си за спорт, до момента в който в София процентът е доста под един, сподели Пелето.

„ За страдание, през днешния ден има доста деца с проблеми като астма и затлъстяване. Очевидно е, че потребността от спорт е мъчителна, " съобщи Ваня Григорова и означи още една сериозна заплаха: „ Очевидно е, че децата - заради неналичието на спорт - се занимават с доста други действия, които са, меко казано, са на ръба на закона даже. Трудно можем да прогоним наркодилърите от оградите на учебните заведения, когато не сме основали някаква опция за развиване на младежите, " сподели тя.

По думите й, когато не са основани условия за децата да се занимават с нещо изобретателно, не е чудно, че доста младежи демонстрират разрушителни пристрастености и вандализъм. Според нея родителите също са се отдръпнали от тези действия заради неспособност, липса на време или средства.

„ Нямаш време. Родителите в огромната си част също са тежко експлоатирани на работните си места. Те нямат време да си починат, какво остава да водят децата си по надпревари и на подготовка всеки ден или 4 пъти в седмицата, " означи Григорова и съобщи, че всичко това е разследване от отдръпването както на страната, по този начин и на общината от всички тези действия, свързани с развиване на гениите на децата.

„ Много оценявам това, което Вие вършиме. Опитвате се до известна степен да компенсирате отдръпването на управляващите от тези основни действия, " обърна се тя към представителите на спортното съдружие и добави: „ Надявам се да имаме опцията да помогнем това да се случва доста по-адекватно във всички квартали на София или най-малко на основните места, които да са налични, тъй че децата сами да могат да вървят до такава степен и да не се постанова родителите, бабите и дядовците да се чудят по какъв начин да им обезпечат физическа интензивност. "

От клуба показаха подготвеност и нужда от съдействие с локалната власт. Обясниха, че се устоят посредством кандидатстване по разнообразни планове, само че това е извънредно незадоволително. Според Станислав Ангелов известно в допълнение финансиране, по-добра връзка и организация, с цел да се работи професионално, е най-важното.

„ Дейностите, в които бихме могли да си сътрудничим с общината, доста биха облекчили нас и работния развой като това общината да обезпечи дежурни лекари и защита, вместо да се харчи запас от спортните клубове за наемането им, запас, който другояче би отишъл за децата. ", означи Ангелов, който е шеф на футболния клуб.

По думите му спортът е предварителна защита, развива и доста други човешки качества - като дисциплинираност, подчиненост, децата се учат да се поддържат и да работят в екип, да не предават приятелите си, от време на време усещат и измяната, описа някогашната футболна звезда.

„ Изградените умения се интегрират в обществото, което е извънредно значимо за цялостното развиване на нашата страна ", означи Станислав Ангелов - Пелето.

По думите на претендентът за кмет на регион „ Триадица " Диана Тонова триумфът на едно ръководство се мери със степента на възстановяване на качеството на живот.

„ Не стига да сложиш една скамейка пред блока по молба на живущите. Ще е задоволително, в случай че си решил значимите публични проблеми на хората - децата им посещават детски градини, не си чупят краката по тротоарите, не обикалят часове, с цел да паркират наоколо до дома си, не се опасяват да минават през тъмните подлези ", сподели Тонова.

Според нея когато кметът се е погрижил за младите фамилии и възрастните хора, тогава, със самочувствие за добре свършена работа, може и той да поседне на пейката пред блока. „ Метафората е за всички ръководещи Столична община. Време е да сложим завършек на този модел на ръководство. Време е София да се ръководи за - повишение качеството на живот на общността ", безапелационна бе Диана Тонова.

Програмата на Ваня Григорова и Диана Тонова продължи със среща със симпатизанти в препълнената зала на клуба на Българска социалистическа партия в регион „ Триадица ", в която взе присъединяване и ръководителят на Българска социалистическа партия - София и претендент за общински консултант Иван Таков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР