Тя е втора за града и се намира във Всеруския

...
Тя е втора за града и се намира във Всеруския
Коментари Харесай

Руски телеком и Huawei пуснаха пилотна 5G мрежа в Москва

Тя е втора за града и се намира във Всеруския изложбен център

Москва ще тества технологии за „ умния град ” в пилотна 5G зона, построена взаимно с Huawei във Всеруския изложбен център (снимка: ВДНХ)

Руският мобилен оператор MTS обезпечи втора 5G зона в Москва, ситуирана във Всеруския изложбен център (ВДНХ), който е една от главните атракции на столицата . По-рано сходна зона бе обособена на улица Тверская.


Мрежата е оборудвана от Huawei и работи в честотни ленти от 28GHz и 4,9GHz. В нея ще се тества така наречен технология „ Smart City ” (умен град), предопределена да усъвършенства сигурността и ръководството на градските услуги, както и да помогне за развиването на транспортната система в Москва.

Споразумението сред MTS и Huawei беше подписано през юни по време на Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, прецизираха от отдела по осведомителни технологии към държавното управление на Москва.

5G ще форсира разразработката на транспортни средства със независимо ръководство в Москва дружно с други бъдещи технологии, съгласно Едуард Лисенко, началник на ИТ департамента: „ Москва се занимава с използване на телемедицински и IoT технологии в градските услуги, които изискват сигурна и бърза връзка ”, добавя той.

Докато сега супер-бързата мрежа от пето потомство е налична единствено към един от павилионите в комплекса ВДНХ, чака се до 2020 година пилотната зона да се разшири и да обхване съвсем цялата зона на изложбения център.
още по тематиката
Притежателите на 5G-съвместими смарт телефони ще могат да се възползват от супер-бързи интернет връзки след комерсиалното пускане на мрежата. Първият телефон, обвързван към мрежата, показва скорост на интернет достъп от 1,2Gbps. Това значи, че ще отнеме към една минута за евакуиране на филм с цялостна HD резолюция.

Първата 5G зона в Москва проработи по-рано този месец на известната улица „ Тверская ”. Шведската компания Ericsson даде оборудването за мрежата, която се ръководи от съветския мобилен оператор Tele2.

До края на тази година в Москва се чака да проработят четири пилотни 5G зони, всяка от които ще се ръководи от един от четирите огромни телекомуникационни оператора в Русия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР