Тя е външна за целия Европейски съюзEвропейският съвет, на който

...
Тя е външна за целия Европейски съюзEвропейският съвет, на който
Коментари Харесай

ЕС ще финансира укрепване на границата ни с Турция

Тя е външна за целия Европейски съюз

Eвропейският съвет, на който участва персонално и Володимир Зеленски, завърши в дребните часове на деня. Лидерите на 27-те дадоха зелена светлина на финансирането за технологии и принадлежности за укрепване на българо-турската граница. Те ще разрешат на обособените страни да употребяват средства за укрепване на гранични огради.

Европейската комисия „ неотложно ще активизира обилни фондове и средства на Европейски Съюз “, с цел да помогне на страните да укрепят своите „ качества и инфраструктура за отбрана на границите “. Наблюдение, в това число въздушно, и съоръжение “, се споделя в заключителния документ. Така Брюксел поддържа настояването на Виена за ориентиране на средства към българската външна граница, предава.

Австрийският канцлер Карл Нехамер разяснява, че това значи, че гранична страна от Европейски Съюз като България към този момент може да употребява пари от Брюксел за граничен личен състав и транспортни средства, след което да употребява личните си средства „ за подсилване на граничната ограда “. По думите на Нехамер това значи, че Европейски Съюз де факто финансира граничните огради. България към този момент е подготвена с план, с който президентът Румен Радев, представляващ страната ни на съвета, срещна сътрудниците си.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР