Тя е сред най-харесваните певици у нас, а днес има

...
Тя е сред най-харесваните певици у нас, а днес има
Коментари Харесай

Тя е истинска звезда у нас: Пее от 5-годишна, дъщеря е на известен диригент и бивша съпруга на популярен актьор

Тя е измежду най-харесваните певици у нас, а през днешния ден има мотив да почерпи, тъй като чества рожден ден, научи Sofia24.bg . Тя е очарователна дама с ослепителна и завладяваща усмивка. По-младите българи я знаят, като член на журито на българското шоу " Като две капки вода ". Член е на журито на телевизионното шоу " България търси гений “ – сезон 1 (2010) и сезон 2 (2012). 

Може би се досетихте, че става въпрос за Хилда Казасян. Джазпевицата е родена на 27 март 1970 година в София. Дъщеря е на българския диригент и композитор Вили Казасян (1934- 2008) и Надежда Ранджева. 

" Родих се с шанс, в семейство на музиканти. Това стана през 1970-та в безоблачен мартенски ден, което ме причислява към зодия " Овен ". В началото живеех на ул. " Денкооглу " – на " пъпа на София ", в къща, цялостна с музика, посетители и благоухание на всевъзможни вкусни неща. Детството ми продължи на най-романтичната уличка на София – " Елин Пелин ", в къщата на моята баба. Сутрините започваха със вързоп слънчеви лъчи, благоухание на цъфтящи липи, звукът на гугутки и аромата на топло мляко с лъжичка шипков мармалад ", споделя Хилда в своя уебсайт.

През 1989 година завършва Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков “ със компетентност " Ударни принадлежности “. Продължава образованието си в класическия отдел на Консерваторията още веднъж с ударни принадлежности, която приключва в класа на проф.Добри Палиев. Има 7-годишен брак с актьора Чочо Попйорданов. След това Хилда Казасян има връзка с предприемача Симеон Бучков-Бучи, от който има щерка Надежда-Мари. 

От думите й излиза наяве, че първата ария, която е изпяла пред микрофон (на към 5 годишна възраст) е за " зайчето с  трънчето в петичката ". Започва да свири на пиано от 5-годишна. Докато е била в музикалното учебно заведение е свирела в  симфонични оркестри. Била е солистка на юношески биг бенд, с който е обиколила половината свят. По време на следването й в музикалната академия специализира камерна музика в Италия. Скоро по-късно стартира работа с братовчед си Христо Йоцов. С него записва 6 албума.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР