Тя е само на 19 години, но очите на цял

...
Тя е само на 19 години, но очите на цял
Коментари Харесай

Изящност в червено: българската гордост Маргарита Стойкова триумфира на Берлинале

Тя е единствено на 19 години, само че очите на целия свят бяха вперени в нея и прелестната ѝ алена рокля, до момента в който приемаше оценката си за млади очаквания на европейското кино European Shooting Star на сцената на годишните кино награди " Берлинале ". Маргарита Стойкова, която изгря в основната роля във кино лентата на Яна Титова " Диада ", съумя да плени освен сърцата на българската, само че и на международната аудитория и по всичко проличава, че се е отправила към още по-големи върхове!

Младата актриса сътвори огромен триумф за България на влиятелните награди „ Берлинале “, приемайки отличие за ролята си във кино лентата „ Диада “. 19-годишната актриса завоюва премията измежду 10 номинирани европейски изгряващи звезди на филмовия фестивал. Носители на наградата в предишното са били потвърдени във филмовите среди имена като Даниел Крейг и Алисия Викандер.

Актрисата беше избрала да облече за събитието прекрасна дълга яркочервена рокля с гол тил, която я открояваше измежду останалите и я караше да наподобява като същинската кино звезда, която е!

" Нямам самообладание да си взема премията, тъй като съм тук от четири дни и в действителност претърпях ужасно доста неща. Нямам самообладание към този момент да си я получа, да си я сложа на рафта и доста съм щастлива, че всички са тук, тъй като Яна Титова, Алекс Алексиев и родителите ми са тук, " показа разчувстваната актриса пред NOVA малко преди награждаването. 

Заедно с другите девет млади очаквания Стойкова беше представена пред интернационалната преса, промишленост и аудитория с поддръжката на стратегия " Медиа " - Творческа Европа на Европейския съюз.
                             

" Ще се забележим на Оскарите " , пошегува се Маргарита в късото си слово на сцената на " Берлинале ", в което благодари на родителите си, на режисьорката на " Диада " Яна Титова и нейния брачен партньор и продуцент Алек Алексиев, както и на Националния кино център.

Маргарита Стойкова е най-младата измежду седемте актриси и тримата артисти, определени за премия European Shooting Stars тази година. Журито на наградите отбелязва нейното дръзновение като актриса, " изобразяваща многостранен облик по извънреден метод - в началото неприятен воин, който последователно разкрива своите пластове на чупливост ".



Освен Маргарита Стойкова изгряващите звезди са Тибо Думс от Белгия, Сузи Бемба от Франция, Саломе Демурия от Грузия, Катарина Щарк от Германия, Яна Хардуик от Ирландия, Валентина Бели от Италия, Джугас Гринис от Литва, Камила Уржедовска от Полша и Аста Кама Аугуст от Швеция.

Любопитен факт от биографията на Маргарита Стойкова е, че през 2023 година, малко преди премиерата на " Диада ", тя кандидатства в НАТФИЗ, само че не е утвърдена от изпитната комисия. След това Титова я избира за филма  " Диада ", а останалото е история, водеща към сцената на  " Берлинале ". 

Вижте в галерията още фотоси от звездния миг на Маргарита Стойкова на " Берлинале ":
 Изящност в алено: българската горделивост Маргарита Стойкова и триумфът ѝ на  Изящност в алено: българската горделивост Маргарита Стойкова и триумфът ѝ на  Изящност в алено: българската горделивост Маргарита Стойкова и триумфът ѝ на  Изящност в алено: българската горделивост Маргарита Стойкова и триумфът ѝ на
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР