Тя е само на 17 години и въпреки че е

...
Тя е само на 17 години и въпреки че е
Коментари Харесай

Стилияна Николова и нейният прекрасен сън в художествената гимнастика 


Тя е единствено на 17 години и макар че е родена и живее в Египет, към този момент сполучливо показва България на най-високо равнище в художествената гимнастика. Дете на някогашни професионални спортисти, през днешния ден Стилияна Николова печели от ден на ден оценки в самостоятелните съревнования.

През предходната седмица 17-годишната българка завоюва три сребърни и един бронзов медали по време на Световното състезание по художествена гимнастика в зала “Арена Армеец ” в София .

По този метод тя обезпечи една от двете квоти на България за Олимпийските игри в Париж през 2024 година Другата, който взе две златни оценки по време на шампионата - в многобоя и на смесено комбиниране.
 Стилияна Николова и треньорката ѝ Валентина Иванова в очакване на резултата на гимнастичката във финала на обръч.
Николова остана на второ място при обособени уреди - обръч, бухалки и лента, а в самостоятелния мнобой взе бронзовия орден. Това беше нейният дебют на сходен конгрес и съумя да се оправи с напрежението, макар че се оказа единствената представителка на националния тим в самостоятелната стратегия, откакто Боряна Калейн не взе участие поради вирус.

“Знаех че съм способна да стигна до медалите, в случай че си изиграя съчетанията по този начин, както са ми заложени. Със свършената работа пристигнаха и резултатите. Всичко ми се стори като един прелестен сън ”, разяснява Стилияна в изявление за.
 Стилияна Николова по време на съчетанието си във финала с бухалки по време на 39-тото Световно състезание по художествена гимнастика в зала Арена Армеец.
Тя призна, че отпадането на съотборничката ѝ Боряна ѝ се е отразило тежко, само че е съумяла да се оправи с спомагателното напрежение.

“Многобоят е най-тежкото нещо в нашия спорт, само че ние се готвим непрекъснато за него. Тренираме настойчиво и считам, че всички се справихме добре. Всички в треньорския щаб са доста удовлетворени от мен и се радват, че съумях да се преборя ”, добави Николова.

Стилияна е родена на 22 август 2005 година в египетската столица Кайро, където живее фамилията ѝ. Баща ѝ Илия Дяков е някогашен футболист, взел участие с българския народен тим в Световното състезание в Мексико през 1986 година Майка ѝ Паулина Николова пък има две международни и една европейска трофеи като част от ансамбъла на България по художествена гимнастика. Семейството има още две деца - Паола и Денис.

“Каза ми да се насладя на момента, да се развличам на терена и да си свърша работата, без да мисля за друго ”, споделя Стилияна пред Българска национална телевизия в отговор на въпрос какъв съвет е получила от майка си преди международното в София.

Освен трите сребърни и един бронзов медали, извоювани предходната седмица, младата гимнастичка има екипен златен орден и самостоятелно бронзово отличие от Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив , по-рано тази година.

На равнище юноши Стилияна Николова завоюва злато на лента и сребро с топка на Европейското състезание за юноши в Киев през 2020 година
 Стилияна Николова по време на съчетанието си с лента на финала на 39-тото Световно състезание по художествена гимнастика в София.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР