Тя е само на 16 години, но вече е направила

...
Тя е само на 16 години, но вече е направила
Коментари Харесай

Доброто няма граници за Ниа Хаджийска

Тя е единствено на 16 години, само че към този момент е направила доста за родината си и за обществото, в което живее. Тя има будна съвест и голямо предпочитание да оказва помощ на нуждаещите се.

Ниа се прочу още през ноември 2014 година, когато отряза косите си и ги подари за перука на онкоболната си учителка по музика. Тогава постъпката на 11-годишното момиче въодушеви и още деца, които пожелаха да създадат същото. Ниа стана победител и в номинациите „ Лице на годината “ по Нова телевизия.



Днес към този момент порасналата Ниа продължава да твори положително. В момента тя е ученичка в девети клас в СУ „ Св. Климент Охридски “ в град Костенец. Поради изключителната обстановка поради епидемията от ковид Ниа също се образова отдалечено. Тя схваща какъв брой е значимо децата да не прекъсват образованието си. Затова тя взема решение да направи жест към няколко възпитаници, чиито семейства нямат опцията да заплащат за онлайн образование.

Гимназистката избира да подари парите от учебната си стипендия на четири свои съученици. Сумата е задоволителна, с цел да бъде заплатен интернетът на тези деца, с цел да могат те също да продължат образованието си у дома и да не изостават от другите деца. Според Ниа образованието е нещо извънредно значимо и всяко дете би трябвало да има достъп до него.

Тя не желае благодарности за своята постъпка. Желанието ѝ е простичко – да бъдем положителни един към различен и да си оказваме помощ. Ниа споделя, че помагайки на другите, тя самата се усеща жива и щастлива. Искрено се надява, че нейното положително е заразно и повече хора ще дарят парченце от себе си, с цел да оказват помощ на някого и да го зарадват. В сложния интервал, в който се намира целият свят, методът да оцелеем е да си оказваме помощ.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР