Тя е родена в България, но е испански евродепутат. Заместник-

...
Тя е родена в България, но е испански евродепутат. Заместник-
Коментари Харесай

Испански евродепутат с български произход: През годините България е давана за пример в Европа


Тя е родена в България, само че е испански евродепутат. Заместник- ръководителят на Комисията по стопански и парични въпроси към Европейския парламент Ева-Мария Попчева със особено изявление пред bTV.

" България в продължение на години е давана за образец в Европа – поради метода, по който е овладяла недостига си след финансовата рецесия през 2008 година и поради ниския си държавен дълг. В Испания даже са давани за образец единствено три страни с доста положителни стопански индикатори – Естония, Люксембург и България, описа през днешния ден пред bTV Ева-Мария Попчева.

По думите ѝ обаче отношението се е трансформирало сега, в който България декларира, че няма да е подготвена за еврозоната на 1 януари 2024 година

Kaн наподобява дебатът в българското общество за еврото?

“Тук се гледа на този спор с известно недоумение. Eдин мотив да вземем за пример, който слушам непрестанно, е инфлацията – че щяла да се увеличи инфлацията в България с влизането на еврото. Когато ние сега имаме 14% инфлация и тя е по-висока от тази в еврозоната, която е 9,2%. В Испания да вземем за пример имаме от 20 години еврото. В началото споделят, че се подвигнаха цените. Цените се подвигнаха не поради влизането на еврото. Цените се подвигнаха, когато стандартът на Испания като страна стартира да се подвига “, разяснява зам-председателката на Комисията по стопански и парични въпроси към Европейския парламент.

Испания поема председателството на Съвета на Европейски Съюз на първи юли, а Ева-Мария Попчева споделя, че страната постоянно се е застъпвала за влизането на България в Шенген.

Външната граница на Испания частично е финансирана с европейски средства, има такава опция и за България, уверена е Попчева.

Очаквайте цялото изявление с испанката евродепутатка от български генезис на следващия ден в “Тази заран ” по bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР