Тя е подсъдима за това, че за периода от неустановена

...
Тя е подсъдима за това, че за периода от неустановена
Коментари Харесай

Тръгва делото срещу черната вдовица Веселина

Тя е подсъдима за това, че за интервала от неустановена дата при започване на м. май 2013 година до 01.08.2014 година в гр. Бургас, в дома си, находящ се в ж.к.Лазур, при изискванията на продължавано закононарушение, незаконно лишила от независимост Димитър М., като го държала заключен чрез заключване на секретна ключалка на врата на една от стаите в жилището, като действието е осъществено по метод рисков за здравето на потърпевшия.
Тя е подсъдима и за това, че на 01.08.2014 година в гр. Бургас, ж.к.Лазур, в изискванията на цялост с горепосоченото закононарушение, с користна цел, по изключително непосилен метод, преднамерено умъртвила лице, намиращо се в безпомощно положение - Димитър М., като редовно не му е давала задоволително количество храна, вода и нужните за болестта му медикаменти, лишила го е от нужната квалифицирана здравна помощ и грижи в болнични условия, в резултат на което е настъпила гибелта му.
Веселина Г. е подсъдима и за това, че за интервала от 01.09.2014 година до 31.08.2016 година в гр. Бургас, в изискванията на цялост с горепосочените закононарушения, при изискванията на продължавано закононарушение, за да набави за себе си имотна полза, като прокурист на Димитър М., възбудила и поддържала подвеждане у чиновник на Национален осигурителен институт - гр. Бургас, че Димитър М. (починал на 01.08.2014 г.) е жив и има право да продължи да получава пенсия за напреднала възраст, вследствие на което служителят е наредил превод на пенсии на Димитър М. за интервала от 01.09.2014 година до 31.08.2016 година, по негова банкова сметка (общо 24 превода за посочения период), като с това е предизвикала имотна щета на Национален осигурителен институт, в общ размер на 21 140 лв..
Окръжен съд - Бургас е нарочил съвещанието си за 20.02.2018 година
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР