Тя е наказана за едно пленарно заседание, а колегата ѝ

...
Тя е наказана за едно пленарно заседание, а колегата ѝ
Коментари Харесай

Изгониха Корнелия Нинова! Видео От Мястото На Събитието!

Тя е осъдена за едно пленарно съвещание, а сътрудника ѝ Антон Кутев - за две. Главчев разгласи, че Нинова е оскърбила институцията на Народното събрание.

След отстраняването на водача на Българска социалистическа партия, депутатите от левицата започнаха да скандират „ Оставка ” по адрес на ръководителя на Народното събрание.

Причина за абсурда стана декларация на Нинова, която тя прочете от парламентарната естрада.

„ Той твърди обществено, че в българското Народно заседание има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от пандизчии и вие оправдавате това. Констатирам и не е наша работа, само че апелирам да се замислите за какво поради този човек се подлагате на това угодничество. Нямате ли достолепие на народни представители, които същият този човек е наричал безделници. Цитирам премиера, който сподели, че сме безделници ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

„ Не позволявате ли по този метод да бъдат издавани присъди авансово, сходна на тази, която Цветанов произнесе против лекарите и България беше наказана по тази причина и целият български народ заплаща за това. Какво е това? Тотално нарушение на правилата на правовата страна, в която никой няма право да издава присъди, до момента в който българският съд не се произнесе. Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да разрушава институциите? “, попита Нинова, написа Вести.бг.

В този миг Димитър Главчев я прекъсна и съобщи, че ще я изгони от залата, като уточни, че тя не може да приказва каквото си желае, даже в декларация от името на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

„ Не сте на пленум на Българска социалистическа партия. Уважаеми сътрудници от Българска социалистическа партия, заемете си местата. Г-жо Нинова, напуснете залата, не сте на пленум на Българска социалистическа партия “, сподели Главчев. В последна сметка той прекъсна съвещанието за 10 минути и свика ексклузивен председателски съвет.

Кутев беше изпъден, откакто се изправи в отбрана на Нинова и изиска оставката на Главчев.

Малко по-късно парламентарната група на Българска социалистическа партия реши да напусне днешното съвещание и разгласи, че стартира събиране на подписи с искане за оставката на ръководителя на Народното събрание.

„ Няма да ме спрат по този метод, каквото и да вършат ще не преставам да им споделям истината в очите ”, разяснява след изгонването си Нинова. „ След като няколко пъти бяха отправени закани към публицисти за това, което вършат и приказват, стигнахме до идната стъпка - опасност и премахване на опозицията за това, че приказва ”.

Преди това Народното събрание отхвърли искане на Българска социалистическа партия министър председателят Бойко Борисов да бъде изслушан по отношение на думите си: „ В същото време в Народното събрание не престават да стоят хора, които са забъркани с наркотрафик, хора, купували гласове и то от пандизчии, хора, които назовават българите „ дебили ”, като 101 депутати гласоподаваха срещу предлагането.

„ Смятаме, че обществено известните не следва да бъдат причина да бъде свикан министър-председателят на чуване. Всичко това са обстоятелства, които са били разгласени в публични сайтове-прокуратурата и пресцентъра на Министерство на вътрешните работи “, разяснява депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов.

„ Искането за оставката на Димитър Главчев не е коментирано. Смятам, че той се оправя доста добре. Нямаме безусловно никакви учредения да променяме позицията за твърдостта му като ръководител на Народното събрание. Придържа се към правилника, постоянно когато има правна опция, взима отношение “, съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.

„ Смятате ли, че е налагане на цензура, когато излиза депутат, без значение в какво качество да се обръща към друга парламентарна група и да споделя министър-председателят ви унижава, той ви наскърбява? Това обикновено ли е, не е ли опит за провокация, която да промени дневния ред на Народното събрание? “, запита Цветанов.

Според него в декларацията на Българска социалистическа партия имало обиди към парламентарната група на ГЕРБ, премиера Борисов и министерския съвет.

Цветанов изясни, че има процедура, по която може да се желае анулация на наказванията на Нинова и Кутев, само че такова искане досега не е постъпило.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР