Тя е на 72. Модерна, талантлива, очарователна и чувствителна. Тя

...
Тя е на 72. Модерна, талантлива, очарователна и чувствителна. Тя
Коментари Харесай

Всяко мое следващо десетилетие е по-добро от предишното

Тя е на 72. Модерна, надарена, очарователна и сензитивна. Тя е супермодел. Но не постоянно нещата в живота й са били без спънки. На 31 година е самотна майка с три деца, която се чуди по какъв начин да ги изхрани след развода с татко им. Има магистърска степен по диетология, получена в Южна Африка и магистърска степен по хранителни науки от университета в Торонто. Тя е Мей Мъск, майката на милиардера Илон Мъск. 
Мей е известна в обществените медии с практическите си препоръки към дамите какви избори да вършат през другите интервали на своя живот - за тежестта, диетите, връзките, външния тип и професионалното развиване. В книгата си „ Една жена прави проект “ Мей споделя персоналния си опит от прелюбопитния си живот в секторите кариера (колкото по-трудна е работата ти, толкоз по-голяма късметлийка си), фамилията (нека хората, които обичаш, вървят по своя път), здраве (няма магическо хапче) и завършения (освободете място за неизвестното). Eто фрагмент от книгата на Мей Мъск:
Защо не се опасявам от остаряването?Може би тъй като всяко мое последващо десетилетие е по-добро от предходното?!Моите 20 бяха ужасни като се изключи раждането на моите три прелестни деца. Мъжът ми ме потискаше вербално и физически.Моите 30 бяха комплицирани – разведох се и възпитавах децата сама.Моите 40 бяха отдадени на една единствена цел - да оживея.На 50 се реалокирах в Ню Йорк и се пробвах да отворя собствен бизнес.На 60 животът ми малко или доста доближи до някакво равновесие: деца, внуци, работа.Сега, на 70, аз съм толкоз търсена както в никакъв случай до момента.
Дори не съм си представяла нещо сходно, само че в този момент съм в действителност щастлива.И всякога, когато животът ми се променяше съществено - бракоразвод, личен бизнес, преместване в различен континент, страна, град - ми беше ужасяващо ужасно.Стигали сме до там децата ми да ядат на вечеря филии с фъстъчено масло за вечеря.Пиле можех да купя единствено един път в седмицата: готвех го с картофи или зеленчуци и това беше същински гуляй!Но тъкмо това научи децата и мен да ценим такива моменти и да се радваме на всичко положително и прелестно.
Можете да се сблъскате с доста комплицирани обстановки, животът ви ще се подрежда по метод, който не бихте желали, само че вие постоянно можете да измененията това.Няма нужда, нито смисъл да засядате в нещастния си персонален живот или в работа, която ви е отвратителна!Не се опасявайте от старееното и общувайте с другари, които не са се зациклили върху това да си броят годините, заболяванията и да жалят за младостта си.Общувайте и прекарвайте прелестно свободното си време с хора, които ви обичат, на които им е забавно с вас, тъй като сте очарователни, умни и уверени в себе си. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР