Тя е на 27 години и е напът да направи

...
Тя е на 27 години и е напът да направи
Коментари Харесай

Тя не е просто талант, тя е гениална. Мариса Абела, която беше избрана да изиграе Ейми Уайнхаус

Тя е на 27 години и е напът да направи огромния си пробив в киното. С филм, който още преди да е излязъл, към този момент получава спорни мнения. Тя ще се превъплъти в ролята на неповторимата Ейми Уйнхаус, чиято звезда угасна на същата възраст. Актрисата Мариса Абела е Човек на деня на Свободна Европа.

Първият живописен биографичен филм за английската певица Ейми Уайнхаус, която умря през 2011 година, ще излезе напролет.

Преди дни StudioCanal и Monumental Pictures разгласиха филмовия откъс на „ Back to Black “ – по името на албума и едноименната ария, с които тя стана световноизвестна през 2006 година Лентата е на режисьорката Сам Тейлър-Джонсън („ 50 нюанса сиво “, „ Младият Джон Ленън “), която е близка другарка на Уайнхаус.

Преди повече от десетилетие първата жена, спечелила пет награди „ Грами “, си отиде от алкохолно отравяне в дома си в Лондон и вечно влезе в печалния Клуб 27 - на известни музиканти, които умират на тази възраст (Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, Джим Морисън и други).

Филмът дава обещание да опише нейното " с напрежение пътешестване към славата " с „ невъобразим до момента взор “ към това. Разказът ще бъде от вероятността на самата нея. Според формалното прессъобщение " Back to Black " е изработен с цялостната поддръжка на околните на Уайнхаус, както и на „ Amy Winehouse Estate “, които ръководят нейното музикално завещание.

След приключването на папарашки фотоси от снимачния развой още предходната година, се появиха отрицателни мнения, както измежду част от почитателите на певицата, по този начин и измежду критиците. Кадрите, които демонстрират Уайнхаус с разрошена коса и размазан грим в тежките интервали от живота ѝ, породиха подозрения, че филмът ще експлоатира зависимостта ѝ към алкохола и опиатите. Продуцентите бяха упрекнати, че извличат по ефектен метод облага, в това число с нейни осъществявания в нетрезво положение или когато е била освиркана на сцената.

Ройзин О`Конър написа в " Индипендънт ": " Като се има поради лешоядската успеваемост, с която животът ѝ беше високомерен, съвсем е невероятно да се измисли откровена причина да се направи филм за Уайнхаус, най-малко не такава, която да не е стимулирана от лакомия. "


Коя е Мариса Абела
Мариса Габриел Абела е родена на 7 декември 1996 година в Брайтън. Майка й - Каролина Грубер, е от полски и руско-еврейски генезис, а татко й - Анджело Абела, който има малтийско-либийско и британско родословие, е режисьор на детски стратегии.

Като ученичка Мариса върви на уроци по драма и за първи път се появява на екран на 11-годишна възраст като героинята Алис в нискобюджетния филм на ужасите " Човек в кутия " (2008 г.). След учебно заведение в началото има намерение да учи история и право и да стане юрист по правата на индивида. В последния миг обаче трансформира решението си и взема решение да се занимава с актьорско майсторство. През 2019 година приключва Кралската академия за трагично изкуство ( RADA ).

След това прави своя ефирен дебют през 2020 година с основни функции в политическия трилър COBRA на Sky One и офис драмата Industry на BBC Two и HBO.

През 2022 година излизат два кино лентата с нейно присъединяване - She Is Love и Rogue Agent., а същата година тя се причислява към актьорския състав на кино лентата " Barbie " на Грета Геруиг.

Абела е оповестена за звезда на утрешния ден на Screen International за 2023 година

" Майка ми е актриса и тя отгледа мен и брат ми като самотна майка, тъй че прекарвахме доста време в гримьорните на театрите и гледайки нейните осъществявания, тъй че това просто се просмука в мен “, споделя по-късно тя за избора си.

През 2022 година, когато към този момент е изтекла неофициална информация, че евентуално ще изиграе Ейми Уайнхаус, в изявление пред The cut тя не удостоверява, само че дава отговор на въпроса дали може да пее по този начин: " Аз съм много срамежлива, само че пея непрекъснато у дома. Живея над една цветарка, която чу, че пея, приветства ме мощно и ми подари букет цветя, като че ли съм оперна звезда ".

В началото на 2023 година, когато стартират фотосите за „ Back to Black “ тя споделя в подкаста Before The Lights, че подготовката ѝ за ролята е включвала уроци по китара и двама вокални педагози. Подложена е и на подготвителен режим.

" Очаквах, че ще бъде много мъчно от позиция на това, че си мислех: " Ето по какъв начин би трябвало да наподобявам, когато съм най-слаба ". Виждах тялото си съвсем като същински инструмент, на който се изучавам да изсвирвам ", споделя тя.

В една от изявленията с в Инстаграм, тя написа: " Обичам те, Ейми! ".

Въпреки рецензиите, режисьорката Сам Тейлър-Джонсън надали може да бъде упреквана, че не е избрала най-подходящата актриса за ролята на Ейми Уайнхаус, на която същински се възхищава.

" Връзката ми с Ейми стартира, когато напуснах колежа и се подвизавах в креативния лондонски квартал Камдън . Както и при мен, това се трансформира в част от нейното ДНК ", споделя Джонсън пред Deadline. " За пръв път я видях да пее в шоу за гении в джаз клуба на Рони Скот в Сохо и незабавно ми стана ясно, че тя не е просто гений... тя е гениална ", прибавя Тейлър-Джонсън, която е признавала, че също е имала сериозен проблем с алкохола.

Шаад Д`Соуза написа в The Guardian, че в последно време е почнало да се основава чувството, че Ейми Уайнхаус най-сетне е запомнена не като чисто трагична фигура, а като гений нацяло потомство и като човек, който не се е саморазрушавал, а е бил жертва на редовно принуждение и психологично заболяване. " Back to Black " заплашва не да уважи това завещание, а да възроди целия позорен звук, който първи го затъмни ", добавя той.

След няколко месеца ще разберем дали филмът ще опровергае рецензията.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР