Тя е категорична, че би напуснала поста си, подавайки оставка,

...
Тя е категорична, че би напуснала поста си, подавайки оставка,
Коментари Харесай

Мая Манолова Е Категорична, Че Няма Никакви Политически Амбиции

Тя е безапелационна, че би напуснала поста си, подавайки оставка, в случай че ще се помогне на хората ас увреждане. " Ще не преставам да се боря за хората ", отсече омбудсманът.

" Както се разбра този закон се разисква от 10 години, какъв брой още би трябвало. Ще са нужни още малко над 100 милиона лв., с цел да се дават пари за асистентски услуги на 70 хиляди хора с увреждания ", изясни Мая Манолова и добави, че схваща, че всеки желае пари от финансовото ведомство. Парите, които в този момент се употребяват за хората с увреждане, не се разпределят вярно, уточни тя.

Мая Манолова е сюрпризирана, че в Министерството на труда и обществената политика няма план какъв брой тъкмо са хората с увреждане в страната.

" Всеки да си даде сметка, че може да се окаже в тяхната позиция ", изиска омбудсманът.

Припомняме по отношение на митинга на майките на деца с увреждания общественият министър Бисер Петков подаде оставка, само че ден по-късно беше върнат на поста си от премира Борисов.

След него оставка подаде и зам. общественият министър Росица Димитрова. Премиерът Бойко Борисов одобри оставката на заместител обществения министър.Тя подаде оставка поради публичното неодобрение във връзка присъединяване й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, която се организира в Ню Йорк.

Въпреки рокадите палатковият лагер пред Народното събрание на протестиращите майки остана. Към тях се включиха и майки на деца с увреждания от Хасково.

Майките не утвърждават оставките, съгласно тях те няма да решат казуса.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че е доста значимо въпросният законопроект, който, по думите й, е направен дружно с майките на деца с увреждания, да влезе в Народното събрание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР