Тя е жената, която повече от 57 години е винаги

...
Тя е жената, която повече от 57 години е винаги
Коментари Харесай

Доня Маргарита - жената, която е винаги до рамото на Симеон II

Тя е дамата, която повече от 57 години е постоянно до своя брачен партньор.

Години, изпълнени с доста сложни, само че и щастливи мигове. Тя е от тези дами, които излъчват убеденост и успокоение. Зад нежната и елегантна осанка на тази жена, стои човек, изживял, само че и научил доста за живота.

Днес ви описваме за брачната половинка на Симеон II - Маргарита Гомес-Асебо Сехуела.

Тя е родена на 6 януари 1935 година в фамилията на Мануел Гомес-Асебо и Модет, втори наследник на Маркиз де Кортина, и на Мерседес Сехуела и Фернандес.

Баща й е бил държавен консултант, както и юрист на търговски и банкови сдружения. След началото на Гражданската война (1936-1939 г.) родителите й са задържани от републиканците. След тримесечен престой в пандиза са екзекутирани.

Известно време Маргарита и по-големият й брат Хосе-Луис не престават да живеят в бащиния си дом, който е иззет от комунистите.

След това за тях се грижи близкият другар на татко им Маркиз де Каса Писаро, при който остават до май 1937 година

Заминават за Северна Испания, само че заради войната са принудени да минат през Валенсия, Барселона и Франция.

В края на лятото идват при баба си доня Маргарита Модет в Сан Себастиан, където остават до 1940 година

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ НА ДОНЯ МАРГАРИТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

"Там за мен стартира да се грижи една изключителна жена, Роса Каталан, моята гувернантка, която не ме изостави от самото начало ", споделя доня Маргарита в изявление за "Ева " през 2012 година

След гибелта на бабата, децата заживяват при настойника си, чичо им Хуан Гомес-Асебо, само че и след неговата кончина отиват при другия си чичо Маркиз де Делейтоса. През есента на 1950 година Маргарита постъпва в колежа "Свето сърце " в Брюксел.

"Семейството реши да ме изпрати в учебното заведение. Почти не позволяваха да се излиза, нямаше и доста ваканции. За мен това беше огромна смяна ".

Когато навършва пълноправие, Маргарита се завръща в Мадрид и се открива в собствен личен дом. Заедно с нея е Роса, нейната гувернантка, която се е трансформирала в един от най-близките й хора.

Интересни обстоятелства за доня Маргарита:

1. Маргарита пътува доста - в Латинска и Северна Америка, в Средния и Далечния изток.

2. Обича водни ски, езда, тенис, а модата е една от нейните пристрастености, даже прави тоалетите си сама.

3. Тя владее цели пет езика.

Не след дълго Маргарита среща любовта.

Със Симеон се срещат преди той да постъпи във Военната академия в Съединените щати.

Виждат се на празненство през 1958 година Младият джентълмен незабавно вижда обаятелната хубавица. Не се поколебава и я кани на танц... танц, който се трансформира в същинска и споделена обич.

ВИЖТЕ УНИКАЛНИ СНИМКИ И ДОКУМЕНТИ ОТ ИЗГНАНИЕТО НА СИМЕОН В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Симеон Сакскобургготски от дете до през днешния ден - СНИМКИ

Маргарита му прави мощно усещане, само че пътищата им се разделят. Надежда му дава новината за идното й посещение при другарка в Америка. Научил адреса, Симеон й изпраща покана за годишния бал на академията, само че заминаването й за Япония не разрешава да се видят. Срещат се още веднъж в Мадрид идната година.

Симеон си намира мотив.

Купил си е нов наследник кабриолет, модел 58-а година и е желал да й покаже новия автомобил.

Оказва се, че в началото връзката им не е призната добре от околните им. Въпреки това двамата вземат решение да вдигнат женитба, само че поражда набожен проблем, защото Маргарита е католичка.

Римската черква слага условие – некатолическата страна да даде документално заричане, че децата от този брак ще бъдат кръстени католици. Симеон не би могъл да одобри това, без да наруши Търновската конституция, въпреки по това време в България тя да не работи.

Каква е истината за последния български цар

Забравената кралица Елеонора - коронованият ангел на България

Обръща се към изтъкнат юрист, специалист по брачни въпроси, който намира казус през 1938 година в Япония. Местният свещеник поел отговорността за брака сред католичка и губернатор-шинтоист, без да изисква каквито и да било гаранции.

За да преодолее компликациите, Симеон посещава два пъти Ватикана. Приет е от Папа Йоан ХХІІІ, който назовават “Българския папа”. Светият отец, прекарал повече от 10 години в България, съхранява топли усеща към царското семейство.

През май 1961 година е разгласен годежът на Хуан Карлос Бурбонски и София Гръцка, която е православна.

В същото време в Рим към момента заседава Вторият ватикански събор, чиято цел е възстановяване връзките сред Католическата и Православната черква. Тези условия спомагат за удобното развиване на събитията.

На 14 януари 1962 година отец Албендеа, изповедник на белгийския крал, прави първата от трите сватбени церемонии. Втората гала е на 20 януари в Лозана, където пред кмета на града подписват цивилен брак.

На идващия ден красивата черква във Вевей е претъпкана с народ.

За щастливото събитие са поканени родственици, както и българи от четирите направления на света. Благославянето на брака прави митрополит Андрей в съслужение с съветския архиепископ на Швейцария.

"Много е комплицирано да разтрогнеш три брака – съвсем невероятно ", майтапи се доня Маргарита. Брак, от който се раждат пет деца - Кардам, Кирил, Кубрат, Константин Асен и Калина.

Княз Кирил: Първата ми работа бе бране на домати, изкарвах 3 лева дневно

Доня Маргарита поддържа своя брачен партньор във всяко отношение.

Години по-късно, когато Симеон основава Национална движение „Симеон Втори", тя е до него.

Симеон: Лъжат за моето ръководство

Софийски градски съд реши през днешния ден: „ Врана “ не е на царя, а държавен

Самата тя не приказва за политика. Когато Симеон става министър-председател на България, доня Маргарита балансира живота на фамилията сред двете страни - България и Испания. Въпреки натоварения график, фамилията съумява да се среща и събира по значими мотиви и до през днешния ден.

В края на септември доня Маргарита бе дружно със Сакскобургготски на представянето на книгата с определени публикации със заглавие "Една цел - България ".

И по този начин, повече от 57 години, един до друг, тяхната обич минава през редица сложни персонални моменти, само че те не престават да бъдат единни.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР