Тя е една от малкото актьори, получавали две номинации за

...
Тя е една от малкото актьори, получавали две номинации за
Коментари Харесай

Кралицата на класическото кино Джесика Ланг, която никога не мисли за бъдещето

Тя е една от дребното артисти, получавали две номинации за " Оскар " в две категории в една и съща година. Красива, надарена и упорита - и на 74 " кралицата на класическото кино " продължава да бъде образец за подражателство.

Двукратна носителка на " Оскар ", петкратна - на " Златен глобус ", трикратна - на " Еми ". Актрисата Джесика Ланг е носителка на общо 44 кино, театрални и телевизионни награди и 85 номинации в дългата си кариера.

Но за Ланг триумфът се мери с честността и пристрастеността, която влага в работата си. В четвъртък тя навършва 74 години и е човек на Деня на Свободна Европа.

Тя има хубост, гений и мощна работна нравственос. И, несъмнено, неизменност, потвърдено с десетилетия - и през днешния ден Джесика Ланг продължава да работи в промишлеността, която има навика да изпраща доста актриси в давност, откакто преминат 40-те си години.

" На избрана възраст дамите към този момент не се считат за жизнеспособна или скъпа част от общността – даже те самите да се усещат като на върха ", споделя Джесика Ланг в изявление за New Zealand Woman`s Weekly. " И това не е единствено в Холивуд ", прибавя.

Но това не важи за самата нея. Тя продължава да играе в киното и театъра, занимава се с щедрост, взе участие в акции за битка със СПИН и е дипломат на благосклонност на УНИЦЕФ.

Но пътят, който я води до днешния ден, не е елементарен а актрисата, която има " обективен " дял от спадове в кариерата си.

Джесика Ланг е родена в градчето Клокет в американския щат Минесота. Тя е третото от четирите деца на Ал и Дороти Ланг . Майка й е стопанка, която се гордее с този факт.

Бащата на Джесика е разтревожен човек, идеалист, с готовност за живот отвън дребното градче. Сменя работата си постоянно. Работи като продавач по домовете, продавач на коли, преподавател по физическо образование.

Семейството се мести непрекъснато, а дребната Джесика си мечтае само за непрекъснат дом. Тя е все " новата " в учебно заведение. Расте като затворено и самовглъбено дете, намерило бягство в книгите и рисуването.

Джесика Ланг споделя, че в доста връзки наподобява на татко си. Добавя, че още от дете си мечтае за нещо неизмеримо. " Досега си припомням за това необяснимо предпочитание, блян към нещо необичайно и невероятно ".

През 1968 година Джесика зарязва следването си в университета на Минесота, омъжва се за собствен състудент, испанеца Пако Гранде , и стартира да води живот на хипи. Двамата пътешестват из Северна и Южна Америка, само че след това на Джесика това й омръзва.

През 1970 година отпътува за Париж, с цел да учи пантомима. Това също доста бързо й доскучава и се увлича по изобразяване и снимка. След две години и това изоставя. Връща се в Съединени американски щати и заживява в Ню Йорк.

" Когато с Пако пристигнахме в Ню Йорк, не можех да се принуждава да беседвам с хора. По цели месеци мълчах. Беше ми доста ужасно. Страхувах се и се притеснявах. Бях патологичично срамежлива ", спомня си Джесика Ланг.

Започва да взема уроци по танци и това я вади от унинието й. " От този миг в душата ми нещо се раздвижи, започнах по-лесно да реализирам контакт с хората. Танците ме избавиха ".

Скоро по-късно стартира да взема и уроци по актьорско майсторство, припечелвайки в това време като сервитьорка. Известно време работи и като модел в Wilhelmina Agency.

Така тя притегля вниманието на продуцента Дино де Лаурентис , който по това време търси изпълнителка за основната роля в новата версия на „ Кинг-Конг ” (1976). Той е обезверен, че не може да избере подобаващото момиче измежду стотиците кандидатки. Случайно вижда фотография на Джесика Ланг в организацията и е удивен.

Така тя става изпълнителка на основната роля в „ Кинг-Конг ” и бързо се прочува.

През 1976 година към момента е омъжена за Пако Гранде, само че се влюбва в съветския балетист и артист Михаил Баришников . Дълго време двамата са неразделни. Следващата й любовна случка е с режисьора и хореограф Боб Фоси , който й поверява и ролята на ангела на Смъртта в мюзикъла „ Ах този джаз ” (1979).

През 1981 Джесика Ланг ражда щерка от Михаил Баришников - Александра. И тъкмо когато всички чакат да се омъжи за руснака, романът им завършва. Защото Джесика Ланг се влюбва в своя сътрудник от кино лентата " Франсис " – артиста и драматург Сам Шепърд .

Бракът им продължава 30 години, имат две деца. " Не бих споделила, че Сами беше елементарен или занимателен, само че всеки си има тъмна страна и той споделяше своята с доста възприятие за комизъм ", споделя Ланг след развода им през 2011 година

Джесика Ланг е известна като " кралица на класическото кино ” и има за какво. Незабравими са функциите й в " Пощальонът постоянно звъни два пъти ", " Тутси ", " Ах, този джаз ".

" Никога не мисля за бъдещето. Никога не си представям какво ще последва ", споделя Ланг. Може би по тази причина следват единствено триумфи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР