Тя е дъщеря на политик – Марина Гели, и на

...
Тя е дъщеря на политик – Марина Гели, и на
Коментари Харесай

Карла Нието: Страст при всякакви обстоятелства

Тя е щерка на политик – Марина Гели, и на артист – Рафаел Нието. Завършва испанска лингвистика и трагично изкуство в Барселона, след което се мести в Мадрид. През 2007 година дебютира по едно и също време на дребния и на огромния екран. Първата й значима телевизионна изява е в сериала „ Синдромът на Одисей “. Набира популярност с кинопродукциите „ Кафето, чисто или с жена “, „ Тринайсетте рози “, „ Съзнание “. Има участия и в театъра.

Животът на Карла Нието е забавен – поради фамилията, стечението на събитията и умереността, с която гледа на тях. Успяла е да сътвори собствен свят, да потвърди личната си значителност и да стигне до върхове, които се завладяват без монтаж...

Страст е думата, която най-често употребява, до момента в който лицето й приказва с деликатна и доста блага усмивка. От цялото й създание лъха успокоение и независимост. Разговаря с съвсем приглушен звук, без от това да страда хубостта на испанския език. Карла Нието е част от журито на кино-литературния фестивал „ Синелибри “ (2023) с ръководител Уилям Болдуин.

Снимка: Даниел Димитров

Карла Нието – за израстването й в фамилията на майка политик и татко артист, за срамежливостта в живота и пристрастеността в специалността, за тишината и за любовта по време на работа, и за нейния път към съвършенството. И още: Кой е най-грешният мит за испанците и в какво се показва щедростта на един каталунец. Коя е ахилесовата пета на испанското кино. Среща ли форми на фашизъм в днешния си живот...

За едн о дете рискова ли е фамилната композиция от майка политик и татко артист?

- В фамилията ми, по този начин се случи, че имаме политици, тъй като те са жертви на Гражданската война. Моето семейство е било доста унизено от режима на Франко. Слава Богу, никой от тях не е умрял, само че, по този начин или другояче, не е било прекрасен интервал, Затова, да бъдат политици, е нещо обикновено...

Майка ми в действителност доста харесва театъра и изкуството, и е израснала, заобиколена от спектакъл, от всевъзможни типове изкуство. И политика. 

Преди време казвате, че не желаете да се връщате към тематиката за фашизма . Среща те ли форми на фашизма в днешния си живот ?...  

- Да, безусловно съм срещу да се връщам. Но, за жалост, срещам форми на фашизъм и през днешния ден. Даже доста повече от това... Но, в случай че стартира да приказвам, ще бъде безпределно, тъй че по-добре да спра...

Да се върнем към фамилията и по какъв начин се отрази то на Вашето образование и полезности като човек, не като актриса ..

- Много, доста неща съм взела от тях, тъй като имам необикновено семейство, което ме поддържа в безусловно всичко. Даже сега нямаше по какъв начин да бъда тук, в случай че не бяха моите родители. Защото ми гледат детето, а и знам, че го гледат добре.

Снимка: Даниел Димитров

Това, което съм научила от татко ми, е пристрастеността към актьорската интерпретация. Страст при всевъзможни условия, без значение дали ти са получава или не ти се получава, само че огънят би трябвало да бъде непокътнат. От майка ми съм взела упоритостта. 

Споменавате черти от характера. Кой е най-грешният мит за испанците?

- Аз, тъй като съм каталунка... За нас, каталунците, се споделя, че сме доста стиснати. Но това изобщо не е правилно. 

В к акво се показва щедростта на един каталунец? 

- Много типично е за каталунците, че първоначално всеки един от тях може да наподобява доста леден. Но, влезеш ли му под кожата, е вечно.

Казвате за себе си , че сте срамежлива? Това хубаво или неприятно качество е? Често ли се срамувате от нещата към Вас?

- Не мисля, че е положително или неприятно качество – да бъдеш свенлив. По-скоро си свенлив и това е всичко като чувство, което нося. Но нещото, от което мога да се срамя е... (Замисля се – бел. а.). Това, по никакъв метод обаче, не визира работата ми, тъй като, да вземем за пример, може доста да ме е позор да отида и да си поговоря с някого, да желая услуга или да направя нещо друго. В същото време, като актриса, нямам никакъв проблем да изиграя каквото и да е. 

К акво значи тишината за Вас, като актриса ?  

- Тя значи всичко, тъй като може да бъде употребена във всеки аспект от живота. И изключително за една актриса, и това тя да играе по-добре. Тишината е всичко...

Изпитвал а ли сте обич по време на работа, само че не към човек?

- Да, да, да... Със сигурност. На първо място, това е любовта към персонажа ми. Всеки път, когато върша нещо, обичам този персонаж и откакто се снима избрана сцена, просто е чувство за обич... 

Коя е ахилесовата пета на испанското кино, което целият свят обича?

- Истината е, че е доста мъчно да направиш филм в Испания, в случай че не си подкрепян от някоя от платформите като Netflix или Amazon.

Снимка: Даниел Димитров

В същото време, когато имаш тяхната поддръжка, те ти се месят във всичко, споделят ти какво да правиш. Месят се в изобретателните решения – кое да вземеш, какво да отрежеш и по този начин нататък…

Сравнявате пристрастеността си към актьорството със силата, която В и е дало язденето на кон, когато сте била ма лка . Днес яздите ли? Н америхте ли нова такава пристрастеност?

- Започнах да яхвам, когато бях доста дребна, в тийнейджърските ми години. Постепенно започнах да яхвам по-малко и по-късно престанах, когато умря дядо ми. Бях на 13 години. С него си отиде тази част от живота ми, защото той имаше коне. Всичко беше обвързвано с него и някак си, когато почине пристрастеността за язденето, се появи другата ми пристрастеност – към това да играя. Нямам друга пристрастеност сега...

Как наподобява Вашият път към съвършенството?

- Аз нямам доверие в съвършенството. Не считам, че съм съвършена. Но това, което върша, е да се пробвам да съм по-добра, да съм по-добра като актриса, да диря нови способи да се провокирам и, в това време, естествено, да съм по-добра майка.

Знам, че събирате чайове от целия свят. Кой е най-странният, които имате в кухнята си?

- Не знам дали е чудноват, само че сега върша една композиция сред женско биле (сладник) и лайка. Защото прочетох някъде, че е предварителна защита против остаряването (Смее се – бел. а.). Истината е, че този усет доста ми харесва.

Страхувате ли се от остаряването?

- Не, нямам никакъв боязън, само че желая да наподобявам добре. 

Съвсем скоро имате рожден ден , и то специфичен. Как ще го отпразнувате ?

- Точно това си говорех с моята половинка – че като приключа фотосите, които ми предстоят в Испания, ще отидем в Мексико, дружно с нашия наследник – някъде из Баха Калифорния (Най-северният щат на Мексико – бел. а.).

Снимка: Даниел Димитров

Като цяло, не държа да върша нещо особено, тъй като не съм огромен почитател на рождените дни. Няма значение този какъв е, а по принцип (Карла Нието е родена на 30 ноември 1983 година – бел. а.).

Как бихте траяла изречението „ Аз съм човек, който обича... “?

- Моята специалност, детето ми и фамилията мм.

Албанският режисьор показва „ Възходът и падението на другаря Зило “ на кино-литературния фестивал „ Синелибри “

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР