Тя е британска актриса и активистка. През годините оставя своя

...
Тя е британска актриса и активистка. През годините оставя своя
Коментари Харесай

Да отстояваш свободния избор. Ема Уотсън, която се бори за социална справедливост

Тя е английска актриса и активистка. През годините оставя своя отпечатък както във филмовата промишленост, по този начин и в областта на обществената правдивост. В понеделник навърши 34 години. Ема Уотсън е Човек на деня на Свободна Европа.

Ема Уотсън прави първите си стъпки във филмовата промишленост, когато е едвам на 9 години. Тогава е определена за ролята на Хърмаяни Грейнджър в екранизацията на книгите " Хари Потър " на Дж. К. Роулинг.

Образът ѝ на интелигентната и смела вълшебница се харесва на публиката и я изстрелва под светлината на прожекторите. Днес обаче тя приказва намерено за предизвикването на това да израснеш пред очите на целия свят. Подчертава, че психологичното здраве е жизненоважно в оправянето с напрежението, което славата носи.
 Британските артисти (отляво надясно) Рупърт Гринт, Ема Уотсън и Даниел Радклиф участват на международната премиера на
След края на поредицата " Хари Потър " Уотсън демонстрира гъвкавостта си като актриса и с функции във филми като " Предимствата да бъдеш новобранец " , " Кръгът " и " Красавицата и звяра " .

С годините стартира да употребява гения и отдадеността си, с цел да пази редица обществено значими дела като равенството сред половете, правата на ЛГБТИ хората, на бежанците и така нататък

Въпреки че в предишното играе ролята на един от главните персонажи в " Хари Потър " на Дж. К. Роулинг, през днешния ден Уотсън е в спор с авторката поради другите позиции, които двете имат по отношение на правата на транс хората по света.

" Транс хората са такива, каквито споделят, че са. Заслужават да живеят, без непрекъснато да бъдат подлагани под подозрение или да им се приказва, че не са тези, за които се показват ", споделя Уотсън.

В допълнение тя е и един от водещите гласове в битката за тъждество сред половете. През 2014 година става дипломат на благосклонност на " Организация на обединените нации дами " - организацията на Организация на обединените нации, отдадена на равенството сред половете и овластяването на дамите.

Речите ѝ хвърлят светлина върху значими проблеми като неравенството в заплащането, половия тормоз и достъпа до обучение за девойки по света.

" Феминизмът значи да дадеш избор на дамите. Не е сопа, с която да биеш другите дами. Става дума за независимост и тъждество ", споделя Уотсън в изявление за Би Би Си.

Въпреки натоварения си график, Уотсън съумява да отделя време и за своите занимания. Обича да чете и постоянно приказва с обич за литературата. Понякога предлага книги на своите почитатели в обществените мрежи.

" Искам да съм жена от Ренесанса. Искам да рисувам и да пиша. Преди всичко желая да продължа да играя. Просто желая да върша всичко ", споделя Уотсън за себе си в изявление през 2015 година

Тя е и корав бранител на околната среда. Подкрепя голям брой начинания, които са свързани с етичната мода.

През последните години Уотсън остави актьорската игра на назад във времето. Фокусира се върху активизма и персоналните си инициативи, с цел да сътвори позитивна смяна в света.

С думите и дейностите си нарежда себе си както като една от най-запомнящите се актриси, по този начин и като една от най-важните активистки в битката за обществена правдивост.

От емблематичната си роля на Хърмаяни Грейнджър до неуморното си покровителство за обществена правдивост, Уотсън употребява платформата си за положително, оставяйки незаличима диря в света.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР