Тя е близо до първия център за данни на компанията

...
Тя е близо до първия център за данни на компанията
Коментари Харесай

Нетера откри втора дейта център сграда в София

Тя е покрай първия център за данни на компанията в столицата и ще употребява цялата към този момент построена мрежа и инфраструктура

Глобалната телеком компания Нетера публично откри втора дейта център постройка в София – Sofia Data Center 2 (SDC 2).

Тя е ситуирана директно до първия център за данни на компанията в София - SDC 1. Новите клиенти на SDC 2 ще се възползват от всички преимущества на към този момент построената бизнес и телекомуникационна инфраструктура в SDC 1 – съгласуваност с всички съществуващи клиенти на Нетера и достъп до високоскоростни, сигурни и резервирани интернационалните мрежи и направления.

„ Новият дейта център на Нетера е значима частица в сериозната инфраструктура на България и цяла Югоизточна Европа. Тук е едно от местата, където мрежите на западните телеком оператори се свързват с Близкия Изток и Азия. Важността на Нетера в тази верига на сигурност постоянно е била оценена високо “, сподели Невен Дилков, създател и шеф на Нетера.

Над 90% от интернационалните телеком оператори, които ръководят трафика на световно равнище (т.нар. Tier I доставчици), към този момент са избрали Нетера и SDC 1 като своя публична точка на наличие. Клиентите на SDC 2 също ще имат връзка с тях.

SDC 1 и SDC 2 се намират до станция " Младост 1 " на метрото в София и на минути от летище София.

Сградата на SDC 2 (също както и SDC 1) e проектирана особено за дейта център според условията на Tier III Uptime Institute. Този стандарт подсигурява непрекъсваемост на работата и услугите. Всякакви планувани действия по поддръжка, да вземем за пример на захранващи и охлаждащи системи, могат да се правят без да се нарушава работата на потребителско съоръжение.

Новият дейта център е с над 1400 кв. м повърхност. Той е на 4 равнища, с 2 МW конфигурирана мощ и дава 100% сдържаност на услугите и свързаността, денонощна защита, непрекъсваемо зареждане и климатизация, поддръжка на място, сигурност.

Нетера проектира SDC 2 с последно потомство енергийно ефикасни климатични съоръжения. Ползите от това са както за околната среда, по този начин и за клиентите на Нетера, които ще понижат разноските си с помощта на по-ниската консумация на електрическа енергия на системите в дейта центъра.

Нетера има центрове за данни на още две места в България: Столник – на 20 минути от София, и Русе – до границата с Румъния.

В на международния дейта център пазар от 2022 година Нетера е приета за един от основните вложители в дейта центрове в района на Централна и Източна Европа.

Видео на градежа от началото до завършването на постройката можете да видите
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР