Тя допълни, че удължаването на Закона за държавния бюджет за

...
Тя допълни, че удължаването на Закона за държавния бюджет за
Коментари Харесай

МФ: До 31 януари трябва да бъде внесен бюджета за 2022г.

Тя добави, че удължаването на Закона за държавния бюджет за 2021-ва година се постанова да е до края на март, тъй като до 31 януари се чака да се внесат бюджетите - държавния, на НЗОК и този на ДОО.

" Няма гаранция, че до края на февруари ще се гласоподава новия бюджет ", посочи тя.

От опозицията не се съгласиха с предлагането на ръководещите с аргумента, че има инфлация и са нужни незабавни ограничения.

" Безпрецедентна е тази обстановка. Министерски съвет и министърът на финансите не са внесли още бюджета. Изразяваме терзания от инфлацията. Призоваваме по-бързо да се вкара бюджет за 2022. Искаме да забележим предложенията на работещото от няколко месеца държавно управление. ", посочи Александър Иванов от ПГ на ГЕРБ.

Той незабавно беше контриран от сътрудника си Румен Гечев:

" Няма нищо невиждано по актуализацията на бюджета. " - отвърна Румен Гечев от Българска социалистическа партия - " Ние сме се споразумели в съглашението, че страната на година ще има актуализация на бюджета. Вижте Франция - три пъти си актуализира бюджета. Това е европейска процедура ".

И добави: Правителството работи от няколко седмици. Има ли държавно управление в света, което да си готви бюджета за няколко седмици? Всяко държавно управление има право да си направи бюджета, по кое време да го направи - от понеделник до вторник ли? Естествено, че опозицията ще гласоподава срещу. Недейте с цените на тока и газа - те се трансформират в целия свят. Предлагам ви в умозаключение - дайте оферти сред първо и второ четене, само че да вършиме пропаганда… ".

От Движение за права и свободи поддържаха предложенията за бюджета, само че подчертаха, че ще внесат своите хрумвания за окомплектоването му в пленарна зала:

" Намираме в обстановка, която мъчно можем да определим. Това поражда въпроси и мнения. Променяме стопански връзки със задна дата. Ние ще подкрепим това предложение, тъй като контролира избрани положения, само че ще отправим оферти сред първо и второ четене. Поне се надявам ръководещата коалиция да разбере процесите и рисковете, които би трябвало да ръководи ", съобщи Петър Чобанов, ПГ на ДПС
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР