Тя добави, че Обединението е приело да организира политически инициативи ...

Тя добави, че Обединението е приело да организира политически инициативи

Жените-социалистки застанаха категорично в подкрепа на кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

Тя добави, че Обединението е приело да провежда политически начинания за поддръжка в акцията, защото съзира в лицето на актуалната президентска двойка единствения безалтернативен национален герой против корупцията и бранител на обществените дела за заслужен живот.

От сегашните претенденти за държавен глава и вицепрезидент единствено Румен Радев и Илияна Йотова се оповестиха в поддръжка на митингите предишното лято, а и през целия си 5-годишен мандат не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за правдивост в страната на всички равнища, мотивираха своята поддръжка социалистките.

На съвещанието бяха обсъдени и политическите задания по отношение на провеждането на конституционните избори за 47-о Народно заседание. Както и дилемите в поддръжка на листите на Българската социалистическа партия.

Жените-социалистки показаха и тематиките, върху които ще работят до края на 2021 година. Сред тях са казусът с домашното принуждение, законовата регулация за работа от отстояние, обществените неравенства и стойностите, инфлацията и приходите. Акцент беше подложен и върху неравностойното възнаграждение сред мъжете и дамите, което е съществен казус.

" Обединихме се и към няколко начинания, които можем да организираме дистанционно, съгласно пандемичната обстановката, в която се намираме ", уточни още Дора Янкова. Тя акцентира, че дамите-социалистки са подготвени да вложат всички сили за продобиване на президентския мандат, както и за достойното показване на социалистите на тези избори.

Източник: frognews.bg