Тя добави, че не е била уведомена, че те ще

...
Тя добави, че не е била уведомена, че те ще
Коментари Харесай

Прокурор: Мартин Божанов и Велимир Атанасов присъстваха на коледно тържество на СРП

Тя добави, че не е била известена, че те ще участват. Също по този начин посочи, че е схванала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало " двама души, които не са с доста добра известност ", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни изявления за тях.

" Всички други на банкета ги познавах, с изключение на тези двама души ", уточни тя.

Десет столични районни прокурори бяха изслушани от Висшия прокурорски съвет във връзка информациите за коледното празненство на 10 декември 2021 година.

Девет от тях обявиха, че са научили за Божанов от медиите след гибелта му и че нямат мемоари да са го виждали на коледното събиране. Оказа се, че само прокурор Вероника Димитрова е запомнила, че Нотариуса и близкият до него юрист Велимир Атанасов са били на празненството, само че тогава не намерила в това нищо неправилно.

Мартин Божанов -Нотариуса беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал " Гео Милев ", свързван с Божанов. По време на обиските са конфискувани компютри и разнообразни материални носители на информация. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там. В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, имотни измами и пране на пари. В Народното събрание беше основана краткотрайна парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов. Съдийската и Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет също започнаха да работят по проблема и възможната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Очаква се на закрито съвещание по-късно правосъдните кадровици да изслушат магистрати от Софийската градска прокуратура, които работят по следствие, обвързвано с мрежата за въздействие към Мартин Божанов.

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще прегледа и искане на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов да в профил краткотрайно от служба прокурор Константин Сулев от Софийската районна прокуратура, стана още известно по време на днешното съвещание на колегията.

Причината за настояването е, че прокурорът е притеглен като обвинен за съзнателно закононарушение от общ темперамент.

Преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт против Константин Сулев. Той е упрекнат, че за времето от 30 май м.г. до 1 юни м.г. в София, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е извършил служебните си отговорности за да набави полза за някогашния основен прокурор Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи другиму щета, а точно на Петър Петров - Еврото и Кристиян Христов. Съдията, на който бе разпределено делото, се води от разглеждането му, защото е бил в колегиални връзки с подсъдимия и имат другарство в персонален проект.

При чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, някогашният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова уточни, че сътрудника ѝ Константин Сулев, който е работил по делото против Петьо Петров и го е оповестил за търсене, сега е обвинен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР