Тя беше снимана как бяга от разрушената детска болница в

...
Тя беше снимана как бяга от разрушената детска болница в
Коментари Харесай

Как Мариана от Мариупол стана жертва не само на руските бомби, но и на руските лъжи

Тя беше снимана по какъв начин бяга от разрушената детска болница в Мариупол - в напреднала бременност и ранена след бомбардировката на съветската войска. След това беше употребена в съветска дезинформационна акция. Сега Мариана и новородената ѝ щерка към момента са в обсадения град.

Една фотография на ранена млада жена в напреднала бременност бягаща от разрушената болница в Мариупол обиколи света. Тя беше направена на 9 март, откакто съветска бомбардировка против болничното заведение я унищожи съвсем изцяло и умъртви трима души.

Освен че пострада от бомбардировката против болничното заведение, младата жена от фотографията - блогърката Мариана Вишегирска - беше употребена в съветска дезинформационна акция. Москва популяризира изказване, че тя е актриса и фотосите ѝ след нападението са инсценировка. Това изказване беше оборено и Туитър изтри изявленията.
 Мариана и новородената ѝ щерка
След бомбардировката Мариана роди щерка. Но тя и фамилията ѝ са част от 400 000 души, блокирани от съветската блокада в Мариупол, където.
Нападението над болничното заведение и лъжите на Русия
Руските войски в южния пристанищен град Мариупол в сряда. Украинските управляващи оповестиха за трима убити, измежду които и едно дете, както и за 17 ранени.

Украинският президент Володимир Зеленски назова офанзивата против болничното заведение “военно закононарушение ” и “геноцид ”. Съединени американски щати, Англия и Организация на обединените нации също осъдиха “ужасяващото ” нахлуване над цивилни.

Русия обаче отхвърля обвиняванията. Руският външен министър, че болничното заведение е била “превзета ” от украински радикали три дни преди офанзивата и че “всички майки и медицински сестри са били изгонени оттова ”. Досега Русия не е показала доказателства за това изказване.

Същия ден съветското посолство в Лондон разгласява изказвания, че дамите от фотосите в международните медии в действителност са актриси, а фрагментите са инсценирани.

Дипломатическата задача разгласява в Туитър фотографията на блогърката Мариана Вишегирска след офанзивата и нейна остаряла фотография от профила ѝ в Инстаграм, на която тя не наподобява бременна. Посолството твърдеше също, че тя е “изиграла ” две от ранените дами, чиито фотоси бяха оповестени от международните медии.
 Тази обява на Руското посолство във Англия беше изтрита от Туитър поради
Според Би Би Си тези изказвания не се появяват за пръв път в профила на посолството, а са се разпространявали по-рано в Телеграм и в съветски медии.

Те обаче не са правилни - последните фотоси от профила в Инстаграм на Вишегирска демонстрират, че тя в действителност е в напреднала бременност, както и че се намира в Мариупол. Освен това фотосите на фотографа на Асошиейтед прес Евгений Малолетка демонстрират две разнообразни дами - Мариана, която е снимана на стълбите на родилното поделение и пред болничното заведение, и друга бременна жена, която е на носилка.
 Друга бременна жена, ранена при обстрела против детската болница в Мариупол
Туитър отстрани обявата на Руското посолство в Лондон. Пред Би Би Си от обществената мрежа оповестиха, че повода е, че тя нарушава разпоредбите, които не разрешават “отричане и омаловажаване на случаи на принуждение ”.

В същото време профилът на Вишегирска в Инстаграм стана обект на офанзива от голям брой профили, разпространяващи тайни и лъжливи изказвания, заяви Би Би Си.
Къде е Мариана от Мариупол в този момент
Мариана Вишегирска към момента е в Мариупол, който е обкръжен от съветските сили.

Посланикът на Украйна в Организация на обединените нации Сергий Кислица заяви, че тя е родила момиче в деня след офанзивата против болничното заведение в Мариупол. Той се базира на нейни близки, които споделят, че бебето се споделя Вероника.

По време на речта си в Организация на обединените нации Кислица държеше снмка на Мариана с новородената ѝ щерка. Той осъди “руските неистини ” за младата жена, публикувани след офанзивата против болничното заведение.

“Мариана, бременната жена, роди здрава щерка нощес ”, сподели Кислица в петък. “Казва се Вероника. Тук е с татко си. Без значение какви са съветските неистини за нея, семействои ѝ и случая. ”
 Мариана и фамилията ѝ. Снимката е предоставена от лелята на дамата, която живее в Турция
По думите на посланика на Украйна в Организация на обединените нации повече от 1500 цивилни са убити в Мариупол от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари.

Градът е обраден от съветската войска, а изискванията на живот се утежняват с всеки минал ден. Достъпът до ток и вода е стеснен, а опитите да се достави храна и да се изтеглят цивилните бяха осуетени няколко пъти.

Кметът на града сподели, че съветският обстрел не разрешава да се копаят гробове, по тази причина “мъртвите не се погребват ”. Според Червения кръст над 400 000 души са блокирани в Мариупол без достъп до филантропична помощ и без да имат кулоар за евакуация, а обстановката в града е “апокалиптична ” .

Мариупол е един от градовете с голямо стратегическо значение във войната. Той се намира по пътя, който по суша свързва Русия с нелегално анексирания от нея полуостров Крим. Населеното място е и едно от последните пристанища по крайбрежията на Азовско море, които не са овладяни от съветските войски.

Войната на Русия против Украйна продължава към този момент 17 дни. Над 2,5 млн. украинци са напуснали страната си. Съобщава се за хиляди цивилни жертви.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР