Тя беше блъсната от автобус в столицата Под надзора и

...
Тя беше блъсната от автобус в столицата Под надзора и
Коментари Харесай

Прокуратурата поема разследването на причините за смъртта на 17-годишната Александра

Тя беше блъсната от рейс в столицата
Под надзора и управлението на Софийска градска прокуратура (СГП) се организират дейни дейности по следствие на пътротранспортно произшествие, настъпило на 21.01.2022 година в гр. София на бул. „ Царица Йоанна “, при което рейс е блъснал 17-годишната Александра Нинова. Момичето било неотложно настанено в „ Пирогов “ с работна диагноза „ политравма “ и с заплаха за живота.

Въпреки оказаната ѝ здравна помощ, на 24.01.2022 година.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е открила причинна връзка сред получените при пътнотранспортното произшествие контузии и гибелта на момичето.

Поради това с разпореждане от 26.01.2022 година делото е признато по подготвеност от СГП с оглед събрани доказателства за закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “ във вр. с член 342, алинея 1 Наказателен кодекс. Дадени са инструкции за осъществяването на съответни дейности по следствието.

Досъдебното произвеждане по случая е почнало в изискванията на необходимост и се води в Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения “ към отдел „ Разследване “ на Столична дирекция на вътрешните работи. Предприети са незабавни дейности за събиране и опазване на доказателства и за определяне на всички обстоятелства по случая. Разпитани са очевидци, изработен е оглед на местопрестъпление, направена е схема на местопроизшествието, приобщени са записи от видеокамери, назначени са експертизи, осъществени са и други дейности по следствието.

Установено е, че лидерът на рейса не е използвал алкохол.

Изясняват се аргументите за пораждане на пътнотранспортното произшествие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР