“Тя (бел. ред. - Урсула фон дер Лайен) имаше много

...
“Тя (бел. ред. - Урсула фон дер Лайен) имаше много
Коментари Харесай

Весела Чернева: Зад възхода на крайната десница стои маниакалната идея на един луд диктатор в Москва

“Тя (бел. ред. - Урсула фон дер Лайен) имаше доста сложна акция, защото поредност от водачи “свиха плещи ” и не изрекоха директна поддръжка за нея - италианската премиерка Мелони, френският президент Макрон. В момента Макрон наподобява мощно отслабен в една доста рискова територия. Голяма загуба за него и още по-голям риск от предварителните избори, които той свика (бел. ред. - за осъществяване след 3 седмици).Тези предварителни избори ще имат значение, в това число и за това по какъв начин ще наподобява Европейска комисия и по какъв начин ще наподобява Европа след лятото ”.

Другият огромен погром е този на ръководещата коалиция в Германия, разяснява Чернева. По думите ѝ канцлерът Олаф Шолц и неговите съдружни сътрудници са получили “голям избор на съмнение от немското общество и макар серията кавги към “Алтернатива за Германия ” въпреки всичко те получиха второто място и в някои провинции станаха първи ”.

Според Чернева възходът на крайната десница е подбуден от справедливи условия.

“Преди всичко маниакалната концепция на един вманиачен деспот в Москва, че може да прекроява граници в Европа, както си изиска. Това значително провокира серия от рецесии - енергийна, икономическа, хората започнаха доста повече да се тормозят, че тяхното бъдеще няма да е по-добро, в сравнение с досега. Цялото това възприятие на терзание и може би боязън докара до възхода на партии, които дават обещание повече сигурни бързи решения и така нататък ”

Чернева уточни, че сходни бързи решения и обещания нормално не се случват. Тя даде за образец Англия и излизането ѝ от Европейски Съюз.

“Помним, трябваше Англия да преживее голям световен подем, увеличение на нейното въздействие, огромен търговски триумф. Нищо от това не се случи, а сега британците съжаляват и 60% от тях биха желали да се върнат в Европейски Съюз. В този смисъл ние не можем да попречим на хората да създадат своите лични неточности ”, добави Чернева.

Заместник-директорът на Европейския съвет за външна политика разяснява още, че по някои политики на Европейския парламент сигурно ще има смяна. “Трябва да забележим по тези, които дълготрайно касят България, каква ще е смяната, да вземем за пример идната многогодишна финансова рамка. Готови ли са партиите на крайната десница в Западна Европа да продължат да заплащат в Европейския бюджет и той да се преразпределя. Този въпрос, би трябвало да се зададе и на тези български партии, които са радетели за повече суверенитет ”, уточни още Чернева.

Слушайте цялото изявление в прикачения звуков файл.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР