Тя бе подкрепена от 11 от общо 17 български евродепутати.

...
Тя бе подкрепена от 11 от общо 17 български евродепутати.
Коментари Харесай

С резолюция ЕП призова НАТО да покани Украйна за свой член след края на войната

Тя бе подкрепена от 11 от общо 17 български евродепутати. Не гласоподаваха петимата ни социалисти, както и Емил Радев от Европейската национална партия.

 

Според евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, позицията не е доста ясна, а и не е имало задоволително диспути по въпроса.

 

Евродепутатите чакат процесът на присъединение на Украйна към НАТО да стартира след края на войната и да завърши допустимо най-скоро.

 

До постигането на пълноправно участие в пакта Европейски Съюз и неговите страни членки, дружно със съдружниците от НАТО и единомислещите сътрудници, би трябвало да работят в тясно съдействие с Украйна за създаването на краткотрайна рамка за гаранции за сигурност. Тя би трябвало да бъде приложена незабавно след края на войната.

 

Евродепутатите осъждат разрушаването на язовир “Нова Каховка " от Русия, което дефинират като " военно закононарушение, предизвикало огромни наводнения и довело до екологично злополучие и екоцид в Украйна ".

 

Парламентът приканва за изчерпателен и съответен пакет от ограничения на Европейски Съюз за възобновяване на Украйна, който би трябвало да се концентрира върху непосредственото, средносрочното и дълготрайното помагане, реорганизация и възобновяване на страната.

 

Европейският парламент още веднъж удостоверява поддръжката си за решението на Европейския съвет от 2022 година да даде на Украйна статут на кандидат-член.

 

Евродепутатите упорстват за явен път за начало на договарянията за присъединение, които при задоволителна поддръжка биха могли да стартират още тази година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР