.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }За да

...
.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }За да
Коментари Харесай

Доц. д-р Мариана Тодорова: Мъск вярва, че ние ще бъдем конкурентни на изкуствения интелект 

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }

За да успее човек в бъдеще и с цел да бъде пълностоен би трябвало да следва пристрастеността си - думите са на Илън Мъск, изречени в едно от последните му изявленията пред медии, напомни ги футурологът доцент доктор Мариана Тодорова в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " с водещ Ива Дойчинова.

Тодорова означи, че думите на Мъск звучат много банално, само че акцентът, който той слага е непременно да се следват ползите и да се откри ниша, в която тези ползи могат да бъдат потребни за обществото: " Мъск има вяра, че ние ще бъдем конкурентни на изкуствения разсъдък и на всички сфери, в които той ни замества. Това ще се случи точно със пристрастеността, която ще е водеща мощ и с това, че ще бъдем потребни за обществото.

Вероятно има поради, че към труда, който поставяме и за който получаваме приходи ще бъде интегрирано и доброволчеството, където то може да бъде нова форма на професионална изява, която ще бъде заплатена. Това е метод да се мина преходния интервал, в който хората ще търсят различни приходи на труд, отвън универсалния базов приход ".

Според футуролога Илън Мъск влага различен смисъл, а точно, че няма да има дефинирани специалности, за които ние ще четем разгласи и ще аплайваме, а сами ще вършим дизайна на новите специалности, съчетавайки своите нетипични меки умения с твърдите и основни, които имаме като образованието ни.

Илън Мъск е споменавал в разнообразни изявленията, че се тревожи за бъдещето на своите деца, тъй като те нямат провокации, порастват в комфорта на това, че получават всичко, от което имат потребност, без никакви старания.

Мариана Тодорова напомни негови думи, казани неотдавна, свързани с това, че съумели хора са тези, които са имали мъчно минало: " Вероятно той засяга себе си, както и доста други визионери, софтуерни, политически, стопански водачи от неговото потомство ".

Футурологът сподели още, че мотивът за това негово изявление, което той дава, е прогноза за бъдещето на специалностите: " Дали това е следващият маркетингов трик, в който той ще разгласи нова компания или това ще бъде като част от концепцията да развие TruthGPT - изкуственият разсъдък, който ще пази истината и ще търси нов смисъл. Дали се пробва да придаде по хуманистичен и човешки израз на тези две компании, както и желанието да преориентира Twitter и всичко, което той назовава " Х " - въздесъщо и даващо отговор или просто отношение на един татко към бъдещето на своите деца, ние мъчно бихме могли да кажем - евентуално са и двете, тъй като при него нищо не е инцидентно ", разяснява доцент доктор Мариана Тодорова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР