.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Транспортният бизнес,

...
.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Транспортният бизнес,
Коментари Харесай

Арабаджиев: Пътната инфраструктура е ужасна, тол таксите се вдигат, а българите неминуемо ще плащат повече за различни стоки

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }

Транспортният бизнес, който работи на локалния български пазар, е извънредно притиснат от високи цени, а в това време услугата, която се дава от Регионалното министерство и Агенция " Пътна инфраструктура “ във връзка с пътищата, е ужасна. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.

" Не единствено, че не се усъвършенства услугата " Пътна инфраструктура “, а на всичкото от горната страна се усилват с 50% тол таксите. Това съгласно нас неизбежно ще докара и до увеличение на инфлационните процеси, защото огромна част от стоките, които се използват от български жители, ще бъдат натоварени с тези такси. И заради тази причина имахме уверението, че нещата ще се случат бързо. Засега обаче не виждаме светлина в тунела, не на Витиня, а в транспортния тунел ", отбелза Арабаджиев и посочи, че към този миг най-големият проблем, който има Транспортният отрасъл в България е обвързван с новите цени на тол таксите.

" Ние организирахме две срещи с министъра на превоза и министъра на районното развиване. На тези срещи преди 1 юни беше дадено, че след влизане в действие на новите цени на тол системата ще има работна група, която в бърз порядък да реши да проблемите на тол системата, да се обсъдят нашите оферти, и ние апропо от самото битие на тол системата предлагаме разнообразни разновидности. Понеже работим в цяла Европа, знаем по какъв метод са структурирани тези системи, само че за жалост до момента не сме били чути, само че надявам най-сетне да бъдем чути ", сподели още той.

Изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи означи, че е редно да се направи цялостен одит на системата: " Защото съгласно нас очевидно огромна част от средствата, които се заплащат от превозвачите и които употребяват пътната инфраструктура, потъват в нечии джобове. Поне ние оставаме с такова усещане. Освен това, тази система стартира да действа повече като система за санкции, в сравнение с като система за събиране на пътни такси. От началото на годината са издадени близо 30 000 електронни фиша за нарушаване на тол системата, за предходната година са 6 000 за цялата година. Ние получаваме санкции, които са от порядъка сред 750 и 2 500 лв., за недеклариран тол сегмент в границите на 80 стотинки, 1.20 лв.. Принудени сме да заплащам санкции, които не кореспондират с действителността ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР