.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Приемането ни

...
.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Приемането ни
Коментари Харесай

Щерьо Ножаров: И български, и австрийски тирове губят по 200 евро при престоя си на Дунав мост

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }

Приемането ни в Шенген е положителен подтик за вътрешните и интернационалните ни вложители. По този метод ще бъдат развити мултимодалните транспортни транспорти, което е доста значимо за стопанската система. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " макроикономистът Щерьо Ножаров, който е икономически консултант на Българската стопанска камара.

" Не би трябвало да забравяме, че река Дунав е извънредно значима и за вътрешноводните транспорти в Европейски Съюз, и за дунавските страни, които са и членки, и освен на Европейски Съюз. Така че връзката на Дунав с морските пристанища на България и Румъния ще има положителен резултат върху стопанската система. И както споделих, така наречен мултимодални транспортни транспорти, което значи съчетание на друг вид транспорти. Положителна вест и ненапълно опровергава песимистичните възгласи, че няма значение, че сме признати единствено по въздух и вода, откакто не сме признати по суша ", означи Ножаров, само че добави, че за бизнеса най-важно е участието на България в Шенген по суша.

" Един ТИР губи 200 евро при престоя си на " Дунав мост ", т.е. всеки един ТИР за бизнеса, било то български или австрийски, тъй като и австрийски компании транспортират към Турция, към Близкия изток, и минават от тук, през " Дунав мост ", а това носи загуба на 200 евро за спедицията, което е неприятно. Но като цяло това, което се случи, е доста положителна вест и в добра тенденция. За бизнеса това е ненапълно сигнал, че имаме висока степен на късмет за приемане на България в еврозоната от 1 януари 2025 година, защото без да е фиктивен аршин, това постоянно са съчетава ", обърна внимание икономическият консултант на Българската стопанска камара.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР