.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Горица Грънчарова-Кожарева

...
.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }Горица Грънчарова-Кожарева
Коментари Харесай

Доц. Димитров: Разумният подход от Горица Грънчарова би бил тя да запази по-голямата част от министрите от сегашния служебен кабинет

.txtvaudio2 { color: #666666; font-family: Verdana; font-size: 11px; }

Горица Грънчарова-Кожарева е може би е най-малкото зло, от което президентът можеше да избере в границите на късия лист, с който разполага. Това сподели доцент Николай Димитров, обществен психолог в предаването " България, Европа и светът на фокус “ на Радио " Фокус “ .

По думите му след отдръпването на кандидатурата на Димитър Главчев, Горица Грънчарова е останала единственото име, на което президентът би могъл да се спре. " Тя е по-слабо идентифицируема с някаква политическа мощ, за разлика от подуправителите на Българската национална банка “, уточни доцент Димитров.

Според него рационалният метод при сформиране на кабинет от Горица Грънчарова би бил тя да резервира по-голямата част от министрите от настоящия длъжностен кабинет. " Това би било и най-лесният вид в толкоз къс период. Ако си дадем сметка, че президентът й даде на процедура единствено една седмица, тя няма по какъв начин да сформира държавно управление от нулата, било то и служебно, тъй като доста хора няма да имат готовността току-тъй да рискуват и успокоение, и известност, с цел да се включат в едно служебно държавно управление “, разясни доцент Димитров.

Немалка част от министрите към този момент са изразили подготвеност да останат на постовете си и в кабинета " Грънчарова “, означи той. Служебните министри би трябвало да подсигуряват гладко прекосяване на работата от един кабинет в различен. " Фокусът би бил да забележим кои ще бъдат трите основни назначения – на вътрешния, на външния министър и на министъра на защитата “, уточни Николай Димитров.

Той означи, че името на настоящия министър на вътрешните работи Калин Стоянов още през цялото време се е трансформирало в ябълката на раздора. " Някои политически кръгове настойчиво се пробват да го изхвърлят от надпреварата, а в това време виждаме митинги на полицейското съсловие, което утвърждава нещата, които той прави за чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Ще се види дали политическото опълчване ще надделее, или професионалното мнение на съсловието в Министерство на вътрешните работи. Но в случай че би трябвало да бъдем почтени, Министерство на вътрешните работи и вътрешният министър не са чак толкоз основни за изхода от парламентарните избори. Купеният избор, корпоративният избор се вземат решение доста надалеч от местата, които Министерство на вътрешните работи би трябвало да пази и да следи за честността на изборите, те не се вземат решение в секционните комисии “, разяснява доцент Димитров.

Изключително значим в този миг съгласно него е и постът на външен министър. " Той е претрупан с това да обезпечи процеса по организацията на изборите в чужбина. Партньорите ни в Европейския съюз и в НАТО се измориха от това да нямаме пълностоен външен министър, с който да беседват на интернационално равнище. Трябва да се търси външен министър, който да може да взе участие във външнополитическите процеси “, акцентира Николай Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР