Twitter Помните ли първата кукла Барби - с руса коса, сини

...
Twitter
Помните ли първата кукла Барби - с руса коса, сини
Коментари Харесай

Пуснаха нови Барби кукли в чест на изявени жени в борбата срещу COVID-19

 Twitter Помните ли първата кукла " Барби " - с руса коса, сини очи и бански костюм. Днес несъмнено можем да твърдим, че тя е минала дълъг път в своето развиване.

Компанията " Мател " пусна нова серия от известните кукли в чест на шест от най-изявените дами в битката против COVID-19. Целта е те да послужат като модели за подражателство на дребните девойки. 

Сред новите кукли е и тази, направена като създателката на имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca, професорката от Оксфордския университет Сара Гилбърт.

Куклата, отдадена на 59-годишната изследователка има нейната дълга кестенява коса и черни очила. Тя е облечена в тъмносин костюм със сако и панталон, както и с бяла блуза.

" Много е необичайно, че има кукла Барби, основана като мое сходство ", споделя Сара Гилбърт. Тя показва вяра, че това ще накара повече девойки да се замислят за научна кариера.

По искане на Гилбърт компания " Мател " ще направи финансово подаяние на неправителствената организация " Жени в науката и инженерството ".

В новата серията има кукли Барби с лика на американската сестра от незабавно поделение в Ню Йорк Ейми О`Съливан, лекувала първия пациент с COVID-19; докторката Одри Круз от Лас Вегас, която е на първа линия в битката с инфекцията и други.

През годините известните играчки са правени по сходство на певицата Бионсе, актрисата Мерилин Монро, някогашната първа дама на Съединени американски щати Елинор Рузвелт и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР