Twitter заяви, че са блокирани повече от 200 000 акаунта,

...
Twitter заяви, че са блокирани повече от 200 000 акаунта,
Коментари Харесай

Twitter блокира над 200 хил. китайски акаунта, които са против протестите в Хонконг

Twitter съобщи, че са блокирани повече от 200 000 акаунта , за които счита, че са част от акция за въздействие на китайското държавно управление, ориентирана към протестното придвижване в Хонконг, оповестява АП.

Компанията добавя, че ще забрани рекламите на държавни медийни компании , разширявайки възбраната, която за първи път бе приложена през 2017 година на две съветски медии .

И двете ограничения са част от това, което върховен чиновник на компанията показа в изявление като по-широко изпитание за ограничение на злонамерената политическа активност в известната платформ а, която е подложена на критика за допускане на изборна интервенция по целия свят и за приемане на пари за реклами, които съставляват агитация от държавни медийни организации.
 Доналд Тръмп предизвестява Китай да не позволява принуждение в Хонконг
Доналд Тръмп предизвестява Китай да не позволява принуждение в Хонконг

В противоположен случай ще се затрудни постигането на комерсиално съглашение

Акаунтите са спрени за нарушение на изискванията за обслужване на платформата за обществени мрежи и " тъй като считаме, че не това е метода, хората да се осведомят в Twitter ", изяснява служителят в изявление за " Асошиейтед прес ".

Длъжностното лице, което приказва при изискване за анонимност заради опасения за сигурността, декларира, че китайската активност е докладвана на ФБР , което проверява напъните на Русия да се намеси в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година посредством обществените медии.

След като беше известен от Twitter и организира лично следствие, Фейсбук съобщи , че също е премахнал седем страници, три групи и пет акаунта , в това число някои, представящи протестиращите като хлебарки и терористи .

Китайското държавно управление съобщи, че не е осведомено с обвиняванията .

Фейсбук, който се употребява по-широко в Хонконг, не разгласява данни за сходни държавни авторитетни интервенции. Нито не разрешава реклами от държавни медийни компании.

" Продължаваме да преглеждаме нашите политики, защото те се отнасят до държавните медии ", съобщи представител на Фейсбук пред АП. " Освен това преглеждаме по-отблизо рекламите, с цел да определим дали те нарушават нашите правила. "
 В Съединени американски щати подхващат огромните софтуерни компании
В Съединени американски щати подхващат огромните софтуерни компании

Amazon, Apple, Фейсбук и Гугъл са на мушката

Twitter наблюдава акцията в Хонконг до два подправени китайски и британски акаунта в Twitter, които се преструват на новинарски организации със седалище в Хонконг , където стачкуващи за народна власт стачкуват на улицата от началото на юни , призовавайки за цялостна народна власт и следствие на полицейско принуждение против протестиращите.

Акаунтът на китайски език @HKpoliticalnew и британският акаунт @ctcc507 пускат туитове, изобразяващи протестиращите като нарушители в акция, ориентирана за въздействие върху публичното мнение по целия свят . Един от тези сметки е обвързван със спрян акаунт във Фейсбук, който също е от HKpoliticalnew.

За 936 съществени акаунта Twitter счита, че произлизат от Китай , в опити да засее политически разкол и в Хонконг, като подкопава легитимността и политическите позиции на протестното придвижване .

Над 200 000 акаунта в Twitter ускоряват известията , ангажирайки се с главните сметки в мрежата. Малко са туитвали повече от един път , изяснява формалният чиновник, най-много тъй като Twitter бързо засече доста от тях .

Представителят на Twitter съобщи, че следствието продължава и може да има спомагателни разкрития .

Въпреки че Twitter, Фейсбук и множеството други задгранични платформи за обществени медии са неразрешени в Китай, те са налични в полуавтономния Хонконг .

На всекидневен брифинг във вторник представителят на китайското външно министерство Ген Шуан съобщи, че " не е осведомен " с изказванията за подправени сметки, само че добави, че китайците имат право да " показват мненията си за " обстановката в Хонконг .
 Англия е загрижена за консулски чиновник от Хонконг, арестуван в Китай
Англия е загрижена за консулски чиновник от Хонконг, арестуван в Китай

Не се връща на работа, откакто посещава прилежащия континентален град Шенжен

Стивън Фи, шеф по връзките в организацията PEN America , декларира, че приветства дейностите на софтуерните компании и ги прикани да " удвоят ресурсите , отдадени на разкриване и унищожаване на подкрепяни от държавното управление дезинформационни акции ".

" Китайското държавно управление отхвърли на своите жители достъп до световни търговски субекти за връзка . Това, че те в този момент се обръщат и скришом отприщват акция за дезинформация на същите тези платформи, съставлява нова висота на двуличие ", изяснява Фи.

Кампанията в Twitter отразява обстоятелството, че китайското държавно управление е проучило ролята на обществените медии в всеобщите придвижвания и се притеснява, че митингите в Хонконг могат да разпалят по-големи безредици , разяснява Джеймс Люис от Центъра за стратегически и интернационалните проучвания.

" Това е общоприета китайска процедура в страната и знаем, че след 2016 година те изучаваха деликатно какво вършат руснаците в Съединени американски щати . Така че това наподобява като първият път, когато употребяват своята нова играчка ", добавя Люис.

Twitter се стреми по-агресивно да следи мрежата си за злонамерена политическа интензивност след президентските избори през 2016 година и да бъде по-прозрачен във връзка с следствията си, като обществено разгласява сходни данни за държавни и интервенции за въздействие от октомври, с цел да могат другите да го оценят, декларира формалният чиновник.

" Ние освен споделяме на обществеността, че това се е случило, само че и слагаме данните там , с цел да могат хората да ги проучат сами ", прибавя служителят.

Що се отнася до подкрепяните от страната медийни организации, на тях към момента е разрешено да употребяват Twitter , само че към този момент не им е разрешено да заплащат за реклами, които се демонстрират без значение от това дали сте избрали да следвате туит на групата.

Twitter отхвърля да даде лист на това, което смята за подкрепяни от страната медийни организации , само че представител съобщи, че може да обмисли това в бъдеще. През 2017 година Twitter особено разгласи, че ще забрани на основаната в Русия RT и Sputnik да популяризират на тяхната платформа.
 Twitter признава за употребявани потребителски данни, по този начин е от 2018 година
Twitter признава за употребявани потребителски данни, по този начин е от 2018 година

Компанията съжалява и дава обещание, че повече няма да прави така
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР