Twitter заведе дело срещу Центъра за противодействие на дигиталната омраза

...
Twitter заведе дело срещу Центъра за противодействие на дигиталната омраза
Коментари Харесай

Twitter съди Центъра за противодействие на дигиталната омраза

Twitter заведе дело против Центъра за противопоставяне на цифровата ненавист - Center for Counting Digital Hate (CCDH) за погрешна информация за работата на обществената мрежа X. Компанията заяви това на страницата си в обществената мрежа.

„ CCDH и неговите поддръжници насочат погрешни и подвеждащи изказвания към X и интензивно работят за преустановяване на публичния разговор. Ето за какво X заведе дело против CCDH “, се споделя в известието. „ Свободата на словото е фундаментална за здравословното действие на обществото “, Twitter „ продължава да отстоява правата на хората “, прибавят от компанията. По-рано The New York Times заяви, че притежателят на Twitter Илон Мъск упрекна Центъра, че получава финансиране от съперници на компанията и непознати държавни управления.

На 27 октомври 2022 година предприемачът подписа договорка за пазаруване на Twitter за $44 милиарда Веднага по-късно той уволни редица членове на управлението на компанията, в това число изпълнителния шеф Параг Агравал и финансовия шеф Нед Сегал. Както следва от документите, оповестени в базата данни на Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, Мъск разпуска борда на шефовете и става едноличен началник на компанията. На 24 юли обществената мрежа Twitter смени логото си на бял X с черен силует, премахвайки изображението на синя птица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР