Twitter започва втората си пълна работна седмица под ръководството на

...
Twitter започва втората си пълна работна седмица под ръководството на
Коментари Харесай

Twitter моли съкратени служители да се върнат на работа

Twitter стартира втората си цялостна работна седмица под управлението на Илон Мъск със съкратена на половина работна мощ, възходящи загуби и непредвидени обрати в проектите на компанията, написа Блумбърг.

След като компанията за обществени мрежи уволни към половината своя личен състав от 7500 души в петък, тя почнала е да търси десетки чиновници с молба да се върнат на работа. Според осведомени източници някои от хората, получили покана да се върнат назад, са били уволнени простъпка, до момента в който други са били освободени преди управлението да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за построяването на новите функционалности, които Мъск желае.

Twitter редуцира близо 3700 души предходната седмица в опит да понижи разноските на компанията след придобиването й от Мъск. Много чиновници научиха, че са изгубили работата си, откакто достъпът им до системи за цялата компания, като имейл и Slack, беше ненадейно спрян. Исканията чиновниците да се върнат демонстрират какъв брой припрян и безреден е бил целият развой.

Говорител на Twitter не е дал отговор на искане на Блумбърг за коментар.

Според източниците Мъск желае от останалите към 3700 чиновници да работят бързо за въвеждането на нови функционалности, като в някои случаи служащи са спали в офиса, с цел да спазят новите крайни периоди.

По-рано Twitter разгласи, че пуска нови функционалности към своя абонаментен проект Twitter Blue, предлагайки верификация за всеки консуматор, който заплаща месечната такса от 8 $. Компанията също по този начин сподели, че скоро ще пусне други функционалности за абонамента, в това число на половина по-малко рекламите, опцията за издание на по-дълги видеоклипове и приемане на предпочитано класиране в отговори, споменавания и търсения.

Пускането на новата функционалност за верификация обаче бе отсрочено от за 9 ноември, като първичния проект бе тя да влезе в приложимост още на 7 ноември. Причина за отлагането са междинните избори в Съединени американски щати на 8 ноември и пасенията, че смяната може да докара до злоупотреби. Фирмата е получила вътрешна и външна противоположна връзка, от която излиза наяве, че в платформата може да се появят подправени профили претендентите за постове в Конгреса на Съединени американски щати и други политически фигури, което да окаже въздействие върху изборните резултати.

Късно в неделя Мъск сподели, че Twitter ще забрани сметки, които се показват за други, откакто няколко известни консуматори смениха имената и фотосите си, с цел да подхождат на тези на милиардера. Всяка смяна на името въобще ще докара до краткотрайна загуба на отметката за верификация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР