Twitter вече не е независима частна компания. Според решението на

...
Twitter вече не е независима частна компания. Според решението на
Коментари Харесай

Twitter вече не е отделна компания, а част от X Corp. на Илън Мъск

Twitter към този момент не е самостоятелна частна компания. Според решението на окръжния съд във Флорида Twitter към този момент е част от X Corp. на Илън Мъск и е трансформирала юридическия си адрес от Делауеър, където до момента се намираше седалището на Twitter, на Невада.

„ Съгласно федералното предписание за гражданска процедура 7.1(а)(1) долуподписаният юрист на ответника X Corp. като приемник на ответника Twitter, Inc. заявява, че Twitter, Inc. е причислен към X Corp. и към този момент не съществува “, се показва в правните документи.

По този мотив Мъск реши да смъкна табелата на Twitter в централата си в Сан Франциско, само че наемодателят на постройката забрани това. В последна сметка Мъск реши единствено малко да го промени. Той поръчал буквата W да бъде боядисана в бяло, с цел да се слива с фона. В резултат на това името наподобява като Titter.

Да напомним, че на 28-ми октомври Илън Мъск публично купи обществената мрежа Twitter за 44 милиарда $. Първото, което направи милиардерът бе да напише в Twitter известието „ Птичката е към този момент свободна “ (the bird is freed) и да уволни цялото управление на компанията.

След закупуването, Twitter се трансформира в напълно частна компания и нейните акции към този момент не се листват и не се търгуват в нито една борса, тъй като всичките са владеене на Мъск и единствено той взема решение какво да ги прави. Това му дава редица преимущества – той към този момент не е длъжен да разгласява финансовата отчетност на Twitter, регулаторните органи му обръщат доста по-малко внимание, а и не би трябвало да се грижи за ползите на вложителите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР