Twitter уволни най-малко 200 служители в пореден кръг от съкращения,

...
Twitter уволни най-малко 200 служители в пореден кръг от съкращения,
Коментари Харесай

Twitter уволнява още 200 служители

Twitter уволни минимум 200 чиновници в следващ кръг от съкращения , съгласно отчети в „ New York Times “, представени от „ BBC “.

Според информацията софтуерният колос е съкратил 10% от сегашната си работна мощ , която прави оценка на 2000 души. Това е последният кръг от загуби на работни места в Twitter, откогато основният изпълнителен шеф Илон Мъск уволни към 50% от 7500 чиновници, когато пое поста през октомври. Когато личният състав научи за ориста си, Мъск написа в Twitter:

„ Надявам се, че имате добра неделя. Първият ден от остатъка от живота ви. “

Естер Крауфорд, основен изпълнителен шеф на Twitter Payments, която ръководеше абонаментния модел за инспекция на Twitter Blue, показа, че е извънредно горда от своя екип в туит, откакто стана ясно, че е измежду освободените. А старши продуктовият управител Мартийн де Куйпер, който основа инструмента за бюлетини Revue, който Twitter закупи през 2021 година, разяснява, че е схванал, че е изгубил работата си, откакто е бил блокиран от служебните си имейли.

Съкращения в целия механически отдел

Съкращенията в Twitter са последните в дългата поредност в софтуерната промишленост през последните няколко месеца. Amazon, Microsoft и Alphabet, благосъстоятелност на Гугъл, оповестиха десетки хиляди съкращения между тях.

В края на януари повече от 10 000 работни места бяха изгубени за осем дни в шест огромни софтуерни компании, в това число Spotify, Intel и IBM. Съкращенията в Twitter идват месец, откакто „ Ройтерс “ заяви, че компанията е направила първото си лихвено заплащане по банков заем, употребен от Мъск за финансиране на покупката . Той заплати 44 милиарда $ (37 милиарда английски лири), с цел да поеме контрола, като 13 милиарда $ – една трета от общата сума – бяха покрити със заеми от банки , измежду които Morgan Stanley и Barclays. Тези заеми са привлечени против Twitter – с други думи, самата софтуерна компания е виновна за изплащането на заема, а не Мъск.

„ Ройтерс “ заяви, че Twitter е платил към 300 милиона $ на банките през януари. Междувременно има спомагателни индикации, че софтуерната компания изпитва усложнения с финансирането .

Той е съден от „ Crown Estate “ в Обединеното кралство за хипотетичен неплатен наем за централата си в Лондон и е изправен пред сходно дело в Съединени американски щати за неплатен наем в централата си в Сан Франциско . А юрист, представляващ повече от 100 някогашни чиновници, уволнени от Twitter, разяснява пред „ BBC “ през февруари, че броят на чиновниците, почнали правосъдни каузи против компанията, „ се усилва всекидневно “ .

В Дубай на Световната държавна среща на върха този месец Мъск съобщи:

„ Мисля, че би трябвало да консолидирам организацията и просто да се уверя, че е във финансово устойчиво място. “

И още:

„ Предполагам, че евентуално към края на тази година ще е подобаващ миг да се откри някой различен, който да ръководи компанията, тъй като мисля, че тя би трябвало да бъде в постоянна позиция към края на тази година. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР