Twitter тръгна по пътя на Facebook, отчитайки спад в активните

...
Twitter тръгна по пътя на Facebook, отчитайки спад в активните
Коментари Харесай

Twitter последва Facebook, акциите се сринаха със 17%

Twitter потегли по пътя на Фейсбук, отчитайки спад в дейните консуматори и предвижда, че те ще не престават да понижават през идващите месеци. В резултат акциите на обществената мрежа потънаха със 17 % в ранната търговия, предава Bloomberg.

Месечно дейните потребителите в Twitter през второто тримесечие на годината доближават 335 милиона. Въпреки че техният брой се усилва с 2,8 % по отношение на същия интервал на предходната година, те понижават с един милион от първото тримесечие на годината.

Twitter изясни спада със засилените ограничения за " пречистване " на платформата, по-стриктните правила за персоналните данни в Европа и промени в метода, по който услугата се употребява посредством SMS.

" Уверени сме, че това ще бъде потребно за дълготрайното развиване на платформата, като ще обезпечи напредък ", обявиха от компанията.

Социалната мрежа излиза на облага за трето следващо тримесечие, което оказа помощ цената на акциите да се увеличи със 79 % през тази година до $42,94 при затварянето на пазарите в четвъртък. Прогнозата за идващите три месеца е облага от $235 милиона, много по-малко от предстоящите от анализаторите $268 милиона.

Въпреки че потребителите, които влизат най-малко веднъж месечно, понижават, тези, които употребяват платформата всеки ден са по-добрата мярка за триумфа, настояват от Twitter. Те са се нараснали с 11% по отношение на година по-рано, като по този начин броят им се покачва двуцифрено към този момент седмо следващо тримесечие.

Приходите на компанията се усилват с 24 % до $710,5 милиона, а облагата доближава $100, 1 милиона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР