Twitter, собственост на едноименната компания, наскоро придобита от милиардера Илон

...
Twitter, собственост на едноименната компания, наскоро придобита от милиардера Илон
Коментари Харесай

Мъск премахна ограниченията на хора, свързани с руските власти в Twitter

Twitter, благосъстоятелност на едноименната компания, неотдавна добита от милиардера Илон Мъск, наподобява е премахнал предходните ограничавания върху сметки, свързани с съветските управляващи. Това оповестява The Telegraph, представен от съветската секция на " Свободна Европа ".

Проверка на изданието демонстрира, че търсенето в Twitter към сметките на Кремъл, съветското външно министерство и съветското посолство във Англия е още веднъж допустимо. Те се появяват и в описите с предложени сметки. ТАСС написа, че обществената мрежа разрешава достъп и акаунта на съветското военно министерство.

След началото на широкомащабна инвазия в Украйна през април предходната година, Twitter Corporation съобщи, че „ няма да популяризира или предлага държавни сметки, принадлежащи на страни, които лимитират достъпа до безвъзмездна информация и вземат участие във въоръжени междудържавни спорове ",  отбелязвайки, че под ограничавания ще попаднат по-специално сметки, свързани с съветските управляващи.

По-рано стана ясно, че Twitter отстрани рестриктивните мерки за съветски и китайски държавни медии като RT. Те още веднъж започнаха да се появяват в описите с предложени сметки. Съобщенията, че този или оня акаунт е обвързван с държавни органи, останаха, само че те засягат освен Русия, само че и други страни.

Един от някогашните ръководители на Twitter сподели, че това не е случайност, а умишлена смяна в политиката на корпорацията.

При придобиването на Twitter предишния октомври Мъск сподели, че желае да обезпечи по-голяма независимост на словото в обществената мрежа. Между другото беше деблокиран акаунтът на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп (той обаче не го използва). 

Мъск беше подложен на критика от редица коментатори и политици, отбелязвайки, че измененията в политиката за модериране оказват помощ на дезинформатори и акции на омразата. Мъск направи и обществени изказвания, които бяха възприети от управлението на Украйна и редица коментатори като проруски.

Twitter не разяснява обявата на The Telegraph.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР