Twitter ще забрани на потребителите да публикуват едновременно идентични съобщения

...
Twitter ще забрани на потребителите да публикуват едновременно идентични съобщения
Коментари Харесай

Twitter забранява пускането на еднакви съобщения от много акаунти

Twitter ще забрани на потребителите да разгласяват по едно и също време идентични известия от няколко акаунта, заяви обществената мрежа в известие в микроблога си.

Мярката е ориентирана против спама и разпространяването на нежелана информация, отбелязва ТАСС. На потребителите и разработчиците ще бъде неразрешено да употребяват специфични стратегии, с цел да пускат по едно и също време многочислени „ лайкове “ под известията и да ги споделят.

Правим това, с цел да избегнем злонамерената интензивност по основни полемики, които се водят в Twitter, разяснява представител на мрежата. По думите му новите правила целят да защитят качеството на информацията и ще бъдат въведени в края на март.

Ройтерс разяснява, че с помощта на едновременното издание на идентични известия от доста сметки, такива постове постоянно попадат измежду най-популярните вести и основават лъжливо усещане, че тематиката е значима за обществото.

Според Twitter тъкмо с такава тактичност така наречен съветски ботове евентуално са се пробвали да повлияят на президентските избори през 2016 година Социалната мрежа беше подложена на рецензия, че не е направила задоволително, с цел да попречи на разпространяването на политическа реклама от съветските тролове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР